Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na Merdaru zaplenjeno preko pola tone sudžuka i pečenice u koferima

rssBookmark and Share

Merdare 24.11.2022. Južna Srbija Info

Carinici su 23. novembra 2022. godine na kontrolnom punktu Merdare zaplenili više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi u prtljažnom prostoru jednog autobusa.

Na Merdaru zaplenjeno preko pola tone sudžuka i pečenice u koferima

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu iz pravca APKiM pristigao autobus, koji se sa oko dvadesetak putnika, uputio iz Prizrena ka Nemačkoj. 

I vozači i putnici su prilikom susreta sa carinicima rekli da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje. 

Ubrzo ih je demantovala detaljna kontrola koja je usledila, kada je u prtljažnom delu autobusa pronađeno šest velikih kofera, do vrha napunjenih suvomesnatim proizvodima u rinfuzu. 

Utvrđeno je da se radi o preko 347 kilograma goveđe kobasice-sudžuka i više od 186 kilograma suve goveđe pečenice. Tek kada je prekršaj otkriven, kao vlasnik "suvomesnatih kofera" se prijavio suvozač u autobusu, koji je rekao, da je sudžuk i pečenicu kupio za sopstvene potrebe u jednoj mesari u Peći. 

Kako je krijumčarena roba bila nedekvatno upakovana, bez deklaracije i uverenja o zdravstvenoj ispravnosti, sud je u hitnom postupku naložio njeno oduzimanje i uništenje od strane nadlžene veterinarske inspekcije.

Podsećamo da se u putničkom prometu može nositi fabrički upakovana hrana sa deklaracijom proizvođača, u količini koja je namenjena sopstvenim potrebama, odnosno potrebama domaćinstva, a ne daljoj preprodaji. 

Komentara: 0


#   Merdare   carina   suvo meso   pečenica   administrativna linija   sudžuk   kontrolni punkt
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima