Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Zapaljen automobil policajca

rssBookmark and Share

Niš 07.10.2011. Autor : S.R. |

Dana 06.10.2011 godine oko 05.00 časova od strane NN lica zapaljeno je putničko vozilo marke “Suzuki Vitara” (1992) bele boje oznaka NI-031-LM, vlasništvo S.Lj. inače supruge saobraćajnog policijskog službenika S.S., a koji koristi policajac S.C.

Niš: Zapaljen automobil policajca

Kako smo nezvanično saznali od strane NN lica u ranim jutarnjim časovima dok je vozilo bilo parkirano na 300 metara od policijske stanice „Pantalej“ , uz samu ogradu obdaništa „Pčelica“ , i na 5 metara od dečje zdravstvene ustanove „Lira“ vozilo je poliveno zapaljivom tečnom supstancom naj verovatnije benzinom. Od strane komšija uočen je plamen na vozilu koji su događaj prijavili vatrogasnoj službi i policiji.

Od strane policije izvršen je uviđaj a OJT Niš je delo okarekterisao kao izazivanje opšte opasnosti.

-Za Nezavisni policijski sindikat Srbije-NPSS ovaj događaj je kriminalni akt i dokaz da korupcija i kriminal u Nišu uzimaju sve više maha. Takođe, ne smemo da zaboravimo da je S.S. pošten policajac i da je isti pre izvesnog vremena imao hrabrosti da svedoči pred inspektorima Sektora unutrašnje kontrole MUP R Srbije o zloupotrebama i korupciji unutar same Niške policije,Saopšteno je iz nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Nezavisni policijski sindikat Srbije poručuje kriminalcima koji su izveli ovakav kriminalni akt da ''ako misli neko da časne i poštene policajce uplaši na ovaj način grdno se vara jer nas je on još više iritirao i naterao da ubrzamo akciju protiv korupcije i kriminala te da nam više nego očigledno nedostaje nastavak akcije Sablja''.

Podsećamo da je nezavisni policijski sindikat Srbije jedini sindikat u policiji koje se zalaže za 4D standarde i to DEPOLITIZACIJA, DEKRIMINALIZACIJA, DEMILITARIZACIJA I DECENTRALIZACIJA te da su u svojim zahtevima upućeni Ministru policije Ivici Dačiću zahtevali da se oformi stručna komisija za ispitivanje zloupotreba u MUP-u, u koju bi bili uključeni predstavnici ovog sindikata, a u cilju zaštite zaposlenih i zadobijanja njihovog poverenja u oformljenu komisiju.

I sam Ministar MUP-a izjavio da su u Nišu u kriminalne radnje upleteni i najviši rukovodioci.

Ovo nije napad na pojedinca ovo je napad na državu i vreme je da se obračunamo sa kriminalom i korupcijom.


#   Niš   sindikat   kriminal   korupcija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima