Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Opasnosti od požara sa Kosmeta

rssBookmark and Share

Toplica reka 13.09.2011. Autor : T.D

Požar koji od subote besni u podujevskoj opštini duž administrativne linije između Kosova i centralne Srbije,ne preti da se proširi i na sela u kuršumlijskoj opštini,Kazao je za ''Južnu Srbiju'' načelnik za vanredne situacije u Prokuplju Srđan Mitrović .

Opasnosti od požara sa Kosmeta

Načelnik odeljenja za vanredne situacije u Prokuplju Srđan Mitrović izjavio je da je sprečeno širenje požara sa Kosmeta preko administrativne linije na teritoriju opštine Kuršumija i da je vatra pod kontrolom.

On je kazao da požar na administrativnoj liniji, koji je zahvatio oko sedam kilometara na teritoriji Prepolca, Dabinovca i Vukojevca, kontroliše pet vatrogasaca i 10 policajaca uz pomoć pripadnika Vojske Srbije.

Mitrović je rekao da je požar izbio u subotu na teritoriji Kosova i Metohije, i da vatra još gori na prostoru Kosmeta.

-Imali smo požare na nepristupačnim terenima, a u Prolom banji skoro da nismo mogli ni da priđemo cisternama dovoljno blizu požara, Izjavio je šef dežurne vatrogasne službe u Prokuplju Draško Stevanović.

-Najugroženiji je atar sela Dabinovci jer deo tog atara pripada i podujevskoj opštini. Ipak, na sreću, s obzirom da smo 24 časa na terenu, za sada nema problema - kažu u MUP-u.

Najveći problem je što je 102 kilometara, koliko se kroz Kuršumlijsku opštinu prostire administrativna linija sa Kosmetom, planinsko područje, pa je do mnogih delova gotovo nemoguće doći što znatno otežava posao vatogascima,policiji i Vojsci Srbije koji već tri dana pokušavaju da ugase požar .

Prema rečima Branislava Prolovića,direktora Šumskog gazdinstva "Toplica" problem je što sa podujevske strane niko ne gasi požar on kaže da će se vatra proširiti na nepregledne šume i požar će dobiti veće razmere ukoliko uskoro ne interveniše neko sa Kosmetske strane.


#   Toplica reka   Srđan Mitrović   administrativna linija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima