Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Poginuo drvoseča na Radan planini

rssBookmark and Share

Leskovac 11.09.2015. JugMedia, Tanjug

Dragan Radovanović (57), iz bojničkog sela Ivanje, poginuo je danas dok je sekao šumu za ogrevno drvo na Radan planini.

Poginuo drvoseča na Radan planini

Dragan Radovanović, rođen 1958. godine, poginuo je juče u Petrovoj Gori, gde su zaposleni u radnji za seču drveća i transport ABN gradnja transportovali bukove trupce iz šume do puta.

Radovanović, koji je rodom iz Ivanja, a živi u Leskovcu, sekao je šumu za nadnicu sa drugim drvosečama.

"Nastradali radnik i vozač šumskog traktora su pomoću sajli i traktora izvlačili posečene bukove trupce, teške oko tri tone, iz doline na put. Jedan trupac se pokrenuo i zakotrljao niz padinu, a D. R. koji je nogom stajao na trupcu izgubio je ravnotežu i pao na zemlju", pri čemu je trupac prešao preko njegovog tela, navodi se u saopštenju.

Meštani Ivanja prijavili su slučaj policiji, sumnjajući da je ovaj suprug i otac dvoje dece nastradao pod sumnjivim okolnostima.

Njega je angažovala firma "ABN gradnja" iz tog grada, a poginuo je u šumi kod mesta Petrova Gora u opštini Bojnik, kada je posečeno bukovo stablo prešlo preko njega, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje i boračka pitanja. 

Dodaje se da je inspekcija rada izašla na teren, i da je Dragan, prema prvim saznanjima, poslednja tri dana bio radno angažovan u leskovačkoj ABN gradnji, a da nije imao zaključen ugovor o radu, prenosi Tanjug.

Takođe se navodi da će, nakon utvrđivanja relevantnih činjenica, "biti preduzete sve mere iz domena nadležnosti inspekcije rada".

 


#   Leskovac   Bojnik   Radan   Ivanje   Inspekcija rada   drvoseča   šuma   Ugovor o radu   Dragan Radovanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima