Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Policajci stežu obruč u šumi, seljaci vilama vrebaju ubicu

rssBookmark and Share

05.08.2011. Izvor: Blic

Posle dvostrukog pokušaja ubistva u sredu po podne, odbegli zatvorenik niškog KPD Zoran Kostić (42) iz Sekirja kod Vranja još nije uhvaćen, a za njim su Policijska uprava i pravosuđe raspisali poternicu.

Policajci stežu obruč u šumi, seljaci vilama vrebaju ubicu

Meštani okolnih sela su uplašeni, a mnogi od njih vilama i motikama noću stražare ispred svojih kuća, vrebajući opasnog ubicu. Posle anonimne prijave meštana, jake policijske snage juče su pretraživale Vlase kod Vranja i okolinu ovog sela. Izvor iz vranjske policijske uprave navodi da je Kostić jednom meštaninu rekao da planira da se preda policiji, koja za njim traga od 27. Jula.

Portparol Policijske uprave u Vranju Dragan Stamenković izjavio je da se steže obruč oko opasnog begunca, koji je veoma opasan, verovatno i naoružan.

- Za sada niko od meštana nije prijavio policiji da je video Kostića, koji se zbog nepristupačnog terena i guste šume vešto krije i odoleva policijskoj poteri. Sve dok ga ne pronađu, policijske patrole će tragati za njim. Očigledno je da Kostić dobro poznaje teren, koji je na mnogim mestima gotovo neprohodan. Seljaci Sekirja i okolnih sela u predelu Poljanice dobro sarađuju s pripadnicima Policijske uprave - kaže Stamenković.

Osveta

Prava je sreća što se slobodan zatvorski vikend Kostića nije pretvorio u tragediju. Zbog straha od osvete mnogi ćute i nerado se prisećaju 2000, kada je Kostić ubio majku nevenčane žene. Zbog zločina, osuđen je na 13 godina robije.

Meštani Sekirja i još dvadesetak brdsko-planinskih sela u okolini Vranja i dalje strahuju od Kostića i za samoodbranu spremili su motike, vile i sekire. Mnogi seljani su ubeđeni da Zoran Kostić, koji je nožem prošle srede pokušao da ubije Miroslavku Živković (52) i njenu ćerku Tijanu (25) i naneo im teške povrede, ima pomagače.

- Velika mu je familija i verovatno mu neko od rođaka krišom dostavlja hranu. Nelogično je da toliko dugo može bez hrane. Verujem da se negde krije u blizini Sekirja, a možda je kod nekog od rođaka pobegao u Vranje. Ukoliko ga neko od nas primeti, prijaviće ga policiji, ali i nekog od pomagača koji mu u šumi krišom dostavljaju hranu - ističe jedan od meštana Sekirja.

Podsetimo da je Kostić kobnog dana nožem napao i ranio Tijanu i zatvorio je u šupi, koju je zapalio. Srećom, Tijana je uspela da pobegne iz zapaljenog objekta za stoku. Sekretar mesne zajednice Drenovac Rade Kostić naglašava da za sada nema dojave da je Kostić primećen.

- Dok sam u petak bio u dvorištu, primetio sam Kostića koji je nosio nekakvu torbu. Kada sam krenuo prema njemu, uspeo je da umakne u šumu. Ubeđen sam da mu neko u selu pomaže. Još mi nije jasno zbog čega je pokušao da mi ubije ženu i ćerku - priča Slobodan Živković, kome je Zoran Kostić zapalio kuću i štalu.


#   Dragan Stamenković   Zoran Kostić   mesne zajednice
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima