Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Puška je zakočena": Lovac ranio pekara

rssBookmark and Share

Bela Palanka 14.11.2016. Novosti

Nesvakidašnja nezgoda ispred belopalanačke pekare, nakon povratka iz lova.
Radenkovićeva puška iz kola slučajno opalila i ranila u nogu Stamenovića

Pekara Caci u Beloj Palanci
Pekara Caci u Beloj Palanci

Belopalančanin Bratislav Radenković, u nedelju posle podne, lovačkom puškom ranio je svog sugrađanina Dragana Stamenovića, radnika ovdašnje pekare "Caci", koji je sa povredama noge prevezen na nišku hirurgiju.

Kako pišu Novosti, Radenković je, prilikom povratka iz lova, svratio u pekaru po hleb i pecivo.

Nezgoda se dogodila u nedelju, u trenutku kad je lovac premeštao oružje na zadnje sedište automobila kako bi spakovao kupljeno pecivo. Oroz je, verovatno negde zapeo, oružje opalilo i ranilo Stamenovića, koji je svom poznaniku pokušao da pomogne oko utovara kupljene robe. Kako saznajemo, slučaj je kvalifikovan kao izazivanje opšte opasnosti.

Istraga o ovom slučaju je još u toku, pa se pirotsko osnovno tužilaštvo ne oglašava, a osnovno pitanje koje se postavlja jeste zašto Radenković nije ispraznio pušku nakon što je završio sa lovom, odnosno kako je smeo da drži u automobilu napunjeno oružje.

Stamenović se oporavlja posle operacije, dok Radenković nije hteo da daje izjave. On je inače učesnik ratnih operacija na Kosmetu, gde je i ranjen, a u Palanci je poznat kao sin jednog bivšeg policijskog načelnika i vlasnik je kafića "Festina".

Inače, nezgode tokom lovne sezone u ovom kraju su gotovo redovna pojava. Tako se prošle godine desila nesreća sa smrtnim ishodom u palanačkom kraju, kao i u Pirotu gde je usled samoranjavanja lovačkom puškom, na Staroj planini blizu sela Gostuša, preminuo lovac S. P.


#   Bela Palanka   Dragan Stamenković   lovci   ranjavanje   puška   Bratislav Radenković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima