Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Karavan" republičkih inspekcijskih službi u poseti gradu Nišu

rssBookmark and Share

Niš 01.08.2018. Južna Srbija Info

U ,,Karavanu” republičkih inspekcijskih službi Nišavskog upravnog okruga, republički inspektori razgovarali su sa predsednicima pet gradskih opština, načelnicima Opštinskih uprava, načelnicima Komunalnih inspekcija, uz prisustvo načelnice Okruga Dragane Sotirovski, gradonačelnika Niša, Darka Bulatovića i njegovog zamenika, Miloša Banđura.

"Karavan" republičkih inspekcijskih službi u poseti gradu Nišu

Predsednici Gradskih opština izneli su probleme sa kojima se susreću. Na prvom mestu, to su komunalni problemi: ingerencije nad seoskim vodovodima, nelegalno sahranjivanje na divljim grobljima, deponije i nekontrolisano kopanje šljunka u koritima Južne Morave, konkretno na teritoriji opštine Palilule.

Opština Crveni Krst započela je proceduru dobijanja statusa banje za Banju Topilo. Od četiri uslova, tri su već ispunjena. Na tom putu pomagaće i  Grad Niš.

Napuštena domaćinstva pokojnih vlasnika ili onih koji žive u inostranstvu problem su gotovo u svim opštinama, jer narušavaju bezbednost građana.

Gradu je predloženo da ima lokalnog turističkog inspektora, jer se broj turista u Nišu povećao.

Tržišna inspekcija predložila je saradnju sa komunalnom inspekcijom zbog kontrole vanpijačne prodaje. Kako je na snazi Uredba o zabrani zapošljavanja, Upravna inspekcija sugerisala je načelnicima Opštinskih uprava i predsednicima opština da preraspodele poslove u okviru postojećih radnih mesta kako bi broj članova kabineta i Opštinskih uprava bio u zakonitim okvirima.

U Nišavskom upravnom okrugu dodatno će zbog postojećih nedoumica biti održan sastanak posvećen seoskim vodovodima i čuvanju životinja po rubnim područjima gradskih opština.

Drugi sastanak sa gradonačelnikom, njegovim zamenikom, pomoćnicima, članovima Gradskog veća, Sekretarom skupštine, načelnikom Gradske uprave, Zaštitnikom građana, Zaštitnikom prava pacijenata, direktorima pojedinih preduzeća i ustanova, kao i predsednikom Saveta za zdravlje grada Niša, predsednicima gradskih opština i načelnicima Opštinskih uprava, planiran je za petak, 03. 08. 2018. godine.


#   Niš   Dragana Sotirovski   inspekcija   Darko Bulatović   Karavan   tržišna inspekcija
#GradonacelnicaN @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima