Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kvantaška pijaca na novoj lokaciji u blizini naplatne stanice "Jug"

rssBookmark and Share

Niš 06.10.2020. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša sa sardanicima i predstavnicima JP „Tržnica“ Niš započela je razgovore o izmeštanju Kvantaške pijace sa sadašnje lokacije na novu lokaciju u zapadnom delu opštine Palilula.

Kvantaška pijaca na novoj lokaciji u blizini naplatne stanice "Jug"

Dogovoreno pokretanje procedure za pribavljanje zemljišta za potrebe Kvantaške pijace, izrade Elaborata opravdanosti i njeno infrastrukturno opremanje.

Do planirane lokacije će se lakše dolaziti sa autoputa, a distributerima poljoprivrednih proizvoda biće olakšan pristup, pa i onim koji svoje proizvode dovoze šleperima sa juga Srbije ili čak i inostranstva.

Predsednik opštine Palilula Bratislav Vučković rekao je da bi Kvantaška pijaca bila veliki iskorak za tu opštinu u razvojnom smislu.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti preseljenja Velike pijace, kao i izgradnja novih zelenih piajca na području, na primer, Somborskog bulevara ili Ledene stene, gde su iskazane potrebe za ovu vrstu usluga.

Sastanku su prisustvovali resorni većnici, predstavnici Zavoda za urbanizam, KLERP-a, nadležnih sekretarijata Gradske uprave Grada Niša, Službe za katastar nepokretnosti i Pravobranilaštva grada Niša.


#   Niš   Dragana Sotirovski   auto-put   Bratislav Vučković   Palilula GO   KPZ Niš   Tržnica JP   kvantaška pijaca
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima