Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Majice, prsluk i maska za početak škole

rssBookmark and Share

Niš 24.09.2020. Južna Srbija Info

Treću godinu zaredom Gradska opština Medijana „obukla“ je 1094 učenika prvog razreda iz 10 osnovnih škola sa svog područja. Priliku da predstave uniforme sa Medijaninim logom i nazivom škole, a u skladu sa propisanim merama usled Kovida 19 imali su učenici Osnovne škole „Dušan Radović“, koja je ove godine upisala i najviše prvaka – 194.

Majice, prsluk i maska za početak škole

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić rekao je da su mnoge aktivnosti najveće niške opštine usmerene ka najmlađim stanovnicima, ali su ove godine zbog korone mnoge od planiranih manifestacija i otkazane.

-Ova akcija se sada, upravo zbog korone, odvija na otvorenom prostoru, jer tako ne ugrožavamo ni decu ni roditelje koji su došli da prisustvuju ovoj maloj svečanosti- kazao je Kocić i dodao: - Raduje nas činjenica da se iz godine u godinu povećava broj prvaka, jer to znači da broj dece na teritoriji naše opštine raste. Opština ima i program kojim podržavamo pronatalitetnu politiku i ovo je siguran znak da ona daje dobre rezultate. Dobitnici smo i nagrade Ponosna kolevka „Udruženja 3 plus“ iz Čačka. Prepoznati smo kao peta opština po izdvajanju sredstava za pronatalitetnu politiku a koju ćemo zastupati i u daljem radu - kazao je Kocić.

On je dodao da je veliki deo sredstava kojima opština raspolaže, mada nije jedinica lokalne samouprave, usmeren ka stvaranju boljih uslova za odrastanje dece i vaspitavanje kroz igru i učenje.

Osnovne škole sa područja Gradske opštine Medijana koje do sada nisu preuzele pakete za prvake, a koji se sastoje od majice sa dugim rukavima, fluorescentnog prsluka i dve maske, moći će da to urade sutra, u petak, 25. septembra.

 


#   Niš   Medijana gradska opština   Duško Radović OŠ   prvaci   Nebojša Kocić   zaštitne maske   prsluk   majce
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima