Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Мајице, прслук и маска за почетак школе

rssBookmark and Share

Ниш 24.09.2020. Јужна Србија Инфо

Трећу годину заредом Градска општина Медијана „обукла“ је 1094 ученика првог разреда из 10 основних школа са свог подручја. Прилику да представе униформе са Медијаниним логом и називом школе, а у складу са прописаним мерама услед Ковида 19 имали су ученици Основне школе „Душан Радовић“, која је ове године уписала и највише првака – 194.

Мајице, прслук и маска за почетак школе

Председник Градске општине Медијана Небојша Коцић рекао је да су многе активности највеће нишке општине усмерене ка најмлађим становницима, али су ове године због короне многе од планираних манифестација и отказане.

-Ова акција се сада, управо због короне, одвија на отвореном простору, јер тако не угрожавамо ни децу ни родитеље који су дошли да присуствују овој малој свечаности- казао је Коцић и додао: - Радује нас чињеница да се из године у годину повећава број првака, јер то значи да број деце на територији наше општине расте. Општина има и програм којим подржавамо пронаталитетну политику и ово је сигуран знак да она даје добре резултате. Добитници смо и награде Поносна колевка „Удружења 3 плус“ из Чачка. Препознати смо као пета општина по издвајању средстава за пронаталитетну политику а коју ћемо заступати и у даљем раду - казао је Коцић.

Он је додао да је велики део средстава којима општина располаже, мада није јединица локалне самоуправе, усмерен ка стварању бољих услова за одрастање деце и васпитавање кроз игру и учење.

Основне школе са подручја Градске општине Медијана које до сада нису преузеле пакете за прваке, а који се састоје од мајице са дугим рукавима, флуоресцентног прслука и две маске, моћи ће да то ураде сутра, у петак, 25. септембра.

 


#   Ниш   Медијана градска општина   Душко Радовић ОШ   прваци   Небојша Коцић   заштитне маске   прслук   мајце
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима