Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ministarka zdravlja: Preti opasnost od epidemija

rssBookmark and Share

Prokuplje 21.04.2014. JužnaSrbija.Info

Ministarka zdravlja u tehničkoj vladi Slavica Đukić Dejanović, koja je danas obišla Prokuplje i Žitorađu, izjavila je da voda u tom kraju nije za piće i da u ovakvim okolnostima preti opasnost od epidemija u tim krajevima

Ministarka zdravlja: Preti opasnost od epidemija

Dejanović je u telefonskoj izjavi za Južnu Srbiju kazala da voda iz gradskog vodovoda na područiju Kuršumlije takođe nije za piće jer je usled poplava došlo do zamućenja,te da se informacije iz instituta za javno zdravlje u Nišu o ispravnosti vode menjaju iz časa u čas.

Ministarka je obišla kolektivni centar u Prokuplju gde je smešteno 46 lica kojima su poplavljene kuće i stanovi i koji su ostali bez krova nad glavom.

- Postoje potrebe da se još lica smesti i zbrine u kolektivnom centru i o tome ćemo razgovarati na sutrašnjoj sednici vlade, jer svima mora da se pomogne, kazala je ministarka.

Ona je obišla i nehigijensko Romsko naselje u Prokuplju koje je potpuno poplavljeno gde je kazala da u ovakvim okolnostima uvek preti opasnost od epidemija, te da se moraju sprovoditi sve preventivne mere kako do toga ne bi došlo.

 


#   Prokuplje   Slavica Đukić-Dejanović   Žitorađa   Ministarstvo zdravlja   Slavica Đukić Dejanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima