Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Otvoren most preko Veternice

rssBookmark and Share

Leskovac 01.12.2010. Izvor: TANJUG

U Srbiji treba što pre "premostiti" neefikasnu realizaciju infrastrukturnih projekata, rekla je danas ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović, otvarajući obnovljeni stari most preko reke Veternice u Leskovcu.

Otvoren most preko Veternice


Ona je kazala da je most izgrađen 1936. godine i da je od tada prvi put saniran za šta je Minsitarstvo za NIP izdvojilo 22 miliona dinara a grad Leskovac 5,5 miliona dinara.

Stari most preko reke Veternice u Leskovcu, koji se nalazi kod pošte, osposobljen je za teretni i motorni saobraćaj i bezbedan je za prelazak pešaka a ministarka je najavila da će sledeće godine biti nastavljeni radovi u tom gradu i na rekonstrukciji nadvožnjaka , kao i ulica Nikole Pašića i Stepe Stepanovića.

Gradnačelnik Leksovca Slobodan Kocić je kazao da bi oko mosta trebalo da budu srušeni stari objekti i da se izgradi trgovinsko-ugostiteljski kompleks. On je rekao da bi u Leskovcu trebalo što pre završiti obilaznicu, jer je to jedan od retkih gradova u Srbiji kroz koji prolazi magistralni put.

Kalanovićeva je istakla da je Opština Leskovac dobar primer kako treba realizovati infrastrukturne projekte i da bi tako trebalo da se radi u celoj zemlji.

- Sada se u zemlji vodi žestoka borba ko će koliko dobiti iz budžeta u sledećoj godini i zalažem se da najviše novca ode u razvoj infrastrukture - rekla je ministarka.

Ona je izrazila očekivanje da će Ministarstvo za NIP dobiti 31 milijardu dinara za budžet u 2011. godini i istakla da je je taj budžet predložen sa konkretnim projektima i preciznim planom za potrošnju svakog dinara.

Ministarka je rekla da će taj novac biti upotrebljen kao i prethodnih godina isključivo za razvoj infrastrukture, regionalne i lokalne, izgradnju autoputeva koji će povezati velike gradove sa koridorima i za nastavak radova na izgradnji budućeg Koridora 11. Ona je istakla da se mora ubrzati razvoj infrastrukture što je jedan od prioriteta Vlade Srbije.


#   Leskovac   Slobodan Kocić   saobraćaj   most
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima