Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niš: Počinje program pronatalitetnog razvoja na selu

rssBookmark and Share

Niš 13.06.2018. Južna Srbija Info

Grad Niš je kroz program poslovanja Centra za socijalni rad izdvojio sredstva za pronatalitetni razvoj na selu, kako bi meštani sela u okolini Niša ostali da žive u svojim sredinama.

Niš: Počinje program pronatalitetnog razvoja na selu

„Kroz socijalnu podršku i izdvajanjem podsticajnih sredstava želimo da pomognemo meštanima sela da započnu neku sopstvenu delatnost poput seoskog turizma,voćarstva,povrtarstva i pčelarstva“, rekla je gradska većnica Tijana Đorđević Ilić prilikom obilaska porodica.

„Ovo je početak akcije u kojoj smo obišli šest porodica koje su aplicirale i ispunile određene kriterijume utvrđene ovim programom.Želimo da obiđemo sva sela u gradskim opštinama Niša i pomognemo najugroženijim porodicama“, rekla je gradska većnica Ilić.

O dodeli grantova na osnovu prethodno određenih kriterijuma odlučivaće stručna služba Centra za socijalni rad.

Visina granta je do 140 hiljada dinara i program će se realizoavti do kraja godine.

Današnja akcija je početak mapiranja porodica koje ispunjavaju uslove u okviru ovog programa.

Grad je za potrebe realizacije programa izdvojio pet miliona dinara koje pored novca za dodelu grantova uključuju i sredstva neophodna za rad saradnika i stručnih timova, a biće organizovane i tribine kako bi se meštanima pojedinih sela program maksimalno približio.

Komentara: 0


#   Niš   natalitet   selo   Ana Đorđević   Centar za socijalni rad Sveti Sava   Tijana Đorđević   Komisija za pronatalitetnu politiku
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima