Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bivši gradonačelnik nezakonito poslovao

rssBookmark and Share

Vranje 07.03.2013. Izvor: Telegraf

Državna revizorska institucija protiv bivšeg gradonačelnika Vranja Miroljuba Stojčića podnela zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, kao i protiv nekoliko bivših i sadašnjih gradskih funkcionera i direktora javnih preduzeća.

Bivši gradonačelnik nezakonito poslovao
Državna revizorska institucija osumnjičila je bivšeg gradonačelnika Vranja, sada narodnog poslanika SPS u Skupštini Srbije, Miroljuba Stojčića za nezakonito finansijsko poslovanje Grada Vranja tokom 2011. godine.

Navodi protiv Stojčića, koji je u to vreme po funkciji bio naredbodavac za izvršenje budžeta, trenutno su na proveri u Osnovnom tužilaštvu, potvrdio je zamenik osnovnog tužioca u Vranju Trajko Naumović, napomenuvši da ostali detalji u ovoj fazi postupka nisu za javnost.

O zamerkama DRI na Stojčićev rad može se naslućivati iz javno obelodanjenog izveštaja revizora sa više od dvadeset primedbi po stavkama. DRI je konstatovala da su na pojedinim računima za isplatu iz budžeta upisani rashodi i izdaci u iznosima za 92 miliona dinara većim od planiranih budžetskih sredstava za direktne i indirektne korisnike u 2011. godini. Izabranim, postavljenim i zaposlenim licima Grad je isplatio 44,2 miliona više od onoga što je po Zakonu o platama u državnim organima i javnim preduzećima smeo da isplati.

Posebna je zamerka što su troškove službenih putovanja u inostranstvo u iznosu od 540.000 dinara u spornom periodu isplaćivali u dinarima, suprotno Zakonu o deviznom poslovanju. Jedna od krupnijih nepravilnosti je pogrešno evidentiranje rashoda i izdataka u iznosu od 355 miliona dinara.

Osnovnim i srednjim školama nije preneto 64,4 miliona dinara za tekuće rashode, što im je po projektovanom planu sledovalo, već je Grad protivno zakonu direktno plaćao dobavljačima sa računa izvršenja budžeta. Revizori su uočili isplate bez pravnog osnova od preko 56 miliona dinara za troškove putovanja u okviru redovnog rada, reprezentacije i nekih “specijalizovanih usluga”.

Pored Stojčića, Prekršajnom sudu u Vranju prijavljeni su bivši načelnici gradske uprave u Vranju Nebojša Ljubić ii Maja Jović, bivši direktor Direkcije za razvoj i izgradnju Dragan Stojković, te aktuelna direktorka predškolske ustanove “Naše dete” Jagoda Đorđević. Takođe, bivša i sadašnja direktorka JU Apoteka Vranje Jasmina Arsić i Suzana Savić, kao i direktor filijale RFZO Dragoslav Nedeljković.


#   Vranje   Dragan Stojković   Suzana Savić   Apoteka Vranje
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima