Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dačić: Protivnici gej-parade su psihopate

rssBookmark and Share

16.09.2012. Autor: S.R.

Predsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić, nazvao je protivnike gej-parade psihopatama.

Dačić: Protivnici gej-parade su psihopate

„Nemam razumevanja za psihopate koji prete da će poubijati učesnike gej parade i koji kažu da parade neće biti.“ – rekao je Dačić u Vranju, odgovarajući na pitanja novinara o predstojećoj gej-paradi.

Dačić je na taj način u istu grupu svrstao pretnje marginalnih pojedinaca i grupa, uglavnom izrečenih sa društvenih mreža, i nenasilnu kampanju političkog pokreta Dveri – Za život Srbije protiv održavanja gej-parade, kao i zahteve patriotskih organizacija, poput SNP Naši, koji traže zabranu gej-parade na 100 godina i ukazuju na protivustavno delovanje LGBT-organizacija.

Dačić je rekao i da pitanje gej-parade nije pitanje ljudskih prava, već bezbednosti, i dodao da će njeno održavanje zavisiti pre svega od učesnika.

Nastojeći da se dodvori većini srpske javnosti koja je protiv održavanja gej-parade, Dačić je nevešto kritikovao stavljanje gej-parade u prvi plan, iako su visoki funkcioneri njegove partije, Žarko Obradović i Slavica Đukić Dejanović, otvoreni gej-lobisti.

Dačićev verbalni dribling je glasio: „Manite me više tih priča o ljudskim pravima. Kakva ljudska prava, u pitanju je bezbednost ljudi! Ima zemalja gde nema gej parade, pa su članice EU. Da li je moguće da je to i dalje glavna tema, da se i dalje bavimo gej-paradom kao glavnim problemom, kao ulaznicom u EU, što je smešno.“


#   Žarko Obradović   ljudska prava
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima