Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradonačelnik: U 2013.godini dajemo šansu mladima

rssBookmark and Share

Vranje 30.12.2012. Autor: B.Anđelić

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić uputio je poziv za implementaciju programa stručna praksa koja će biti omogućena sredstvima budžeta grada Vranja, na osnovu Odluke Gradskog veća i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Gradonačelnik: U 2013.godini dajemo šansu mladima

-Implementacija aktivnih mera za smanjenje nezaposlenosti od strane lokalne samouprave, jeste jedan od osnovnih preduslova za prevazilaženje ovog izazova na nivou čitave Republike, ali i za intezivniji ekonomski razvoj. Grad Vranje već duže vreme, realizuje vrlo aktivnu razvojnu politiku, sa posebnim osvrtom na implementaciju projekata, čiji su rezultati dodatno usavršavanje i zapošljavanje mladih, Kazao je Antić.


Program stručne prakse je program koji je do sada pokazao dobre rezultate. Njegov nastavak se planira i u 2013. godini.

Osnovi cilj je da mladi, stručni i obrazovani ljudi, kroz obavljanje stručne prakse u javnom i privatnom sektoru, odnosno u organima uprave i privredi, steknu svoje prvo radno iskustvo.


Prvi čovek Vranja ističe da će Implementacijom programa STRUČNA PRAKSA 2013. biti omogućena sredstvima budžeta grada Vranja, na osnovu Odluke Gradskog veća, i Nacionalne službe za zapošljavanje.

-Budući da se planira podrška Republike, očekuje se da se programom stručne prakse obuhvati još veći broj lica nego prošle godine, a istovremeno proširi i oblast usavršavanja, odnosno pored javnog sektora, planira se obavljanje stručne prakse i u privatnom sektoru, Napominje Antić.č


Na bazi svih prijavljenih potreba, grad Vranje će uraditi analizu, kako bi se u skladu sa odobrenim sredstvima, omogućila što uspešnija implementacija ovog programa.

Potrebe se prijavljuju do 20.01. 2013.god. na sledeću adresu:

Gradska uprava grada Vranja, Kralja Milana 1, 17500 Vranje.

Komentara: 0


#   Vranje   Gradska uprava   Grad Vranje   stručna praksa
@


 


[ Dodaj komentar ]





Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima