Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Jovanović: Pljačka roditelja naših najmlađih sugrađana

rssBookmark and Share

Divljana 01.12.2014. Niške Vesti, Južna Srbija Info

"Budžet roditelja naših najmlađih sugrađana koji je već dovoljno osiromašen dodatno pritiska dečja ustanova "Pčelica" koja deci nudi aranžmane u Brzeći čija je cena 18.000 dinara dok dečja ustanova "Divljana" zvrji prazna.

Jovanović: Pljačka roditelja naših najmlađih sugrađana

Po meni je to čista patriotska pljačka", kaže šef odborničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije u Skupštini Grada Niša, Branislav Jovanović i dodaje da sok u Brzeći košta 130 dinara dok u „Divljani" cena tog istog soka iznosi svega 30 dinara.

Rekao je i da su kapaciteti prazni, a račun u blokadi i pored toga što je Grad prethodne decenije uložio značajna sredstva u izgradnju i rekonstrukciju ovog i sličnih objekata.

"Svi smo slabi na svoju decu, pa naravno da će roditelji dati poslednji dinar da ona budu zadovoljna. Ali, molim vas, ovo je dil sa agencijama i pljačka naroda koji jedva da ima za hleb. Cena ovog sedmodnevnog aranžmana u Brzeći približna je plati koju primaju ljudi koji serviraju hranu u „Pčelici". Pa, gde je tu logika? Treba pod hitno dečjem odmaralištu "Divljana" dati pravo da popunjava kapacitete školskom i predškolskom decom kako novac ne bi odlazio u beznađe. Ne radi se samo o uplati od 18.000 dinara već i o novcu koji deca treba da ponesu da imaju za vanpasionsku potrošnju. Na plate koje su smanjene 10% smatram da je to veliki izdatak", ističe Jovanović.

On je, kao dokaz da niška preduzeća propadaju, pored "Divljane" naveo primer niškog aerodroma gde su radnici u narednom periodu prinuđeni da pređu na minimalna primanja.

"Znamo da radnici niškog aerodroma prelaze na minimalac u narednom periodu sa neizvesnim završetkom cele te transformacije, iako smatram da je trebalo sačekati formiranje aerodroma Srbije pa da se učini pokušaj da država finansira određeni broj zapošljenih na niškom aerodromu", zaključuje Jovanović koji je podsetio da niški aerodrom nije bio u takvoj situaciji za vreme prethodne lokalne vlasti i da je on kao narodni poslanik obezbedio 250.000.000 dinara za funkcionisanje ovog javnog preduzeća.


#   Divljana   aerodrom   Branislav Jovanović   Pčelica PU
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima