Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Branislav Jovanović (URS): Kite se tuđim perjem

rssBookmark and Share

17.11.2014.

"Građani Niša treba da znaju da se ova lokalna vlast konstantno kiti tuđim perjem. Ima mnogo primera, a samo neki od njih su otvaranje Kardiohirugije koju je već otvorio bivši ministar zdravlja, Zoran Stanković, koja je 100 posto finansirana iz Nacionalnog investicionog plana, a trebalo je uraditi samo parterno uređenje i trafo stanice, što je tek sada urađeno.

Branislav Jovanović (URS): Kite se tuđim perjem

Dom mladih je finansiran 50 posto iz NIP-a, učešćem države, a pedeset posto iz Grada. On je već godinama završen, a Grad nije hteo da finansira ni nabavku nameštaja. To isto važi i za osnovnu školu Branko Miljković koja je finansirana 50 posto učešćem države iz NIP-a, a 50 posto iz Grada. Sve su to ugovori koje je bivša lokalna vlast, dok su naši ministri bili u Vladi, ostavila sadašnjoj vlasti", kaže šef odborničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije u Skupštini Grada Niša, Branislav Jovanović.

On je naveo da to isto važi i za projekat uređenja ulica u centru Niša koji do sada nije realizovan, a koji je potpisan preko NIP-a sa Gradom od strane bivše ministarke Verice Kalanović.

"Radi se o ulicama Koste Stamenkovića, Generala Tranijea, Svetozara Markovića, Dragiše Cvetkovića i Dušanovoj ulici. To su ulice u centru grada koje su trebale da budu finansirane iz NIP-a i to je ugovor koji je ostavljen ovoj lokalnoj vlasti od prethodne. Takođe se kite tuđim perjem i kad su investicije i otvaranje novih radnih mesta u pitanju. Kritikovali su SIEPU i subvencije. To isto, kako čujemo, rade u Obrenovcu preko SIEPE. To smo radili na jugu Srbije sa Gramerom u Aleksincu, Leonijem u Doljevcu i Džonson elektrikom u Nišu. Sve je to nešto na čemu smo radili i doveli do kraja u prethodnoj vlasti kad su naši ministri bili u Vladi Republike Srbije", ističe Jovanović.

On je podsetio da je u prethodnih pet godina u Nišu urađeno čak 600 ulica.

"JKP Gorica ima problem da obeleži sve te ulice koje smo mi uradili za ovaj kratak period, ostavili građanima Niša i unapredili komunalnu infrastrukturu u našem gradu", naglašava Jovanović koji dodaje da uloga političara nije polaganje venaca, sečenje slavskih kolača i otkrivanje spomen ploča.

"Uloga političara je da što više sredstava obezbedi za svoju grad iz Beograda ne bi li se unapredio kvalitet života. Odličan primer je sadašnji gradonačelnik Kragujevca, Radomir Nikolić, koji se bori da svojim autoritetom obezbedi što više sredstava za svoj grad moleći za pomoć, predsednika Republike i predsednika Vlade, a ne za funkcije", naglašava Jovanović i dodaje:

''Dok smo mi bili na vlasti za niški aerodrom sam kao narodni poslanik uspeo da obezbedim 250 miliona dinara. Tada niko nije bio na minimalcu kao sada kad se radnici bore za egzistenciju i dovedeni su pred svršen čin. Dok se pare odlivaju na konsultantske usluge firmama u Briselu koje treba da obezbede navodne investicije i otvaranje novih radnih mesta u našem gradu, uskraćuju se elementarna prava na život i opstanak. Dakle, treba svi da štedimo, a ne samo radnici aerodroma", zaključuje šef odborničke grupe URS-a u Skupštini Grada Niša.


#   URS   investicije   aerodrom   Džonson elektrik   Branislav Jovanović   kritike   gradska vlast   Radomir Nikolić   polaganje venaca   Branko Miljković
@regionisrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima