Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nema tajni u izboru pomoćnika gradonačelnika (video)

rssBookmark and Share

14.08.2012. Izvor: TV5

Predsednik Okružnog odbora Socijalističke partije Srbije, i novopostavljeni pomoćnik gradonačelnika Niša, Igor Novaković, kaže da su na portalu Južnih vesti iznete neistine oko izbora pomoćnika gradonačelnika, javlja Niška Tv 5.

Nema tajni u izboru pomoćnika gradonačelnika (video)

Ništa u tom izboru nije bilo tajno, sve je uradjeno zvanično, ističe Novaković. Na press konferenciji u SPS-u, Igor Novaković je istakao i da je neophodno hitno sazvati sednicu Skupštine grada, i da goruća pitanja u Nišu, kao što su rebalans budžeta i dugovanja javno-komunaklnih preduzeća, moraju biti rešena što pre.

Reagujući na pisanje portala "Južne vesti" koji je objavio da je gradonačelnik Niša tajno izabrao pomoćnike, Igor Novaković, jedan od trojice novoizabranih pomoćnika kaže da je to neistina, prenosi TV 5, najgledanija Niška televizija.

“Nema tu nikakvih tajni, sve je uradjeno javno i po propisima, a ja sam, pošto Južne vesti prate moj twiter profil, odmah po izboru, u atačmentu, poslao njima i zvaničnu odluku o postavljenju pomoćnika”, kaže Igor Novaković.

A Novaković apeluje na sve u gradu, da hitno bude sazvana sednica Skupštine grada, jer ni odmori, ni to što se renovira skupštinska sala, ne mogu da budu razlozi za prolongiranje sednice. Goruća pitanja u Nišu moraju biti rešena, jer funkcionisanje grada je dovedeno u pitanje, kaže Novaković.

“Mora što pre da se uradi rebalans budžeta, i moraju da se iznadju načini kako regulisati dugovanja pojedinij havnih preduzeća, koja prevazilaze mogućnosti kreditnog zaduživanja grada”, kaže Novaković.

Novaković ističe i da očekuje da načelnici uprava iz stranaka koje sada više nisu na vlasti, treba da odmah daju ostavke, jzbog promenjene političke situacije.

Opširnije u PRILOGU :


#   Igor Novaković   Južne vesti
@redinmind @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima