Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Savez za Srbiju: Gradske pare preusmeriti na gasifikaciju, ne trošiti na uređenje Tvrđavskog mosta od 60 miliona

rssBookmark and Share

Niš 16.01.2020. Južna Srbija Info

Krajem prošle godine, Direkcija za izgradnju grada Niša potpisala je okvirni sporazum o izvođenju radova na rekonstrukciji i sanaciji Tvrđavskog mosta u okviru rekonstrukcije i parternog uređenja Trga kralja Milana, piše u saopštenju Svaeza za Srbiju i Narodne stranke

Savez za Srbiju: Gradske pare preusmeriti na gasifikaciju, ne trošiti na uređenje Tvrđavskog mosta od  60 miliona

Dalje u saopštenju....

Sporazum je potpisan sa grupom ponuđača “Termomont” d.o.o. Beograd, “Amiga” d.o.o. Kraljevo, i “Teming elektrotehnology”d.o.o. Nis. Procenjena vrednost javne nabavke iznosi 60 miliona dinara.

Previše gledanja televizije je očigledno dovelo do toga da gradski funkcioneri počnu da veruju da živimo u informativnom programu televizije Pink i da nema važnijeg projekta od rekonstrukcije tvrđavskog mosta. Narodna stranka nema ništa protiv pomenute rekonstrukcije ali smatra da je novac trebalo iskoristiti za infrastrukturne projekte koji bi poboljšali kvalitet života naših građana.

Upozoravamo na to da veliki broj toplana po javnim ustanovama još uvek nije prešao na gas što doprinosi zagađenju koje ugrožava sve građane. Zar ne bi bilo bolje da je 60 miliona dinara potrošeno na gasifikaciju pomenutih ustanova? Šta će nam rekonstruisan tvrđavski most ako preko njega moramo da prelazimo sa gas maskama? Takođe, ukazujemo i na to da veliki broj građana još uvek nema kanalizaciju. Smatramo da bi pomenuti problemi trebali da budu prioritet za svaku vlast koja želi da radi u interesu svojih građana.

Narodna stranka ne želi da ulazi u normativnu raspravu o tome šta je za građane Niša najvažnije. Mi iz principijalnih razloga želimo da vratimo građane u proces odlučivanja.

Smatramo da bi građani na lokalnim referendumima trebali da odlučuju o tome šta je za njih najvažnije i kako će se trošiti njihov novac. Lokalni referendumi su naravno integralni deo programa Narodne stranke u Nišu.


#   Niš   DS   Direkcija za izgradnju   zagađenje   daljinsko grejanje   Narodna stranka   Savez za Srbiju   gasifkacija
@demokrate @StrankaNarodna @SavezZaSRB @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima