Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zajedno za Srbiju i Narodni pokret Srbije potpisali sporazum

rssBookmark and Share

19.04.2015. S.L. Južna Srbija Info

Sporazum o strateškom partnerstvu potpisali su Dušan Petrović, predsednik stranke Zajedno za Srbiju i Miroslav Aleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije.
Naš je cilj da se suprotstavimo režimu jednom zajedničkom listom, a osnovni postulati su nam regionalizacija i decentralizacija, rekao jue Dušan Petrović.

Miroslav Aleksić i Dušan Petrović, Foto: JSI
Miroslav Aleksić i Dušan Petrović, Foto: JSI

U Sali Simfonijskog orkestra u Nišu, i ispred zgrade, okupilo se više stotina pristalica, simpatizera, prijatelja i članova stranaka Zajedno za Srbiju i Narodni pokret Srbije. Prisutnima su se obratili Boško Ristić iz Zajedno za Srbiju, gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović iz iste stranke, Branislav Jovanović iz Narodnog pokreta Srbije, kao i predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić, i predsednik Zajedno za Srbiju, Dušan Petrović.

Miroslav Aleksić i Dušan Petrović, Foto: JSI

Sporazum koji smo potpisali, nije kolaicioni, već sporazum o strateškom partnerstvu, rekao je Dušan Petrović.

-  Uveren sam da je ovo dobar korak koji može da otvori prostor za promenu smera kretanja događaja u srpskoj politici. Posle tri godine dezintegracije, velikih nevolja, razbijanja političke scene na proevropskom delu političkog korpusa u našoj zemlji, evo danas, a bez toga da su raspisani izbori za bilo koji nivo vlasti, Miroslav Aleksić i ja potpisujemo ovaj sporazum o strateškom partnerstvu. Suština je da smo mi opozicija Vladi Republike Srbije, opozicija smo jer imamo ideološki suprotne pozicije u odnosu na Vladu Srbije.

Samouprava i regionalizacija su osnovne postavke naše politike. Mi imamo jasan ekonomski plan razvoja Srbije, za razliku od Vlade Srbije koja takav plan nema, rekao je Dušan Petrović, predsednik stranke Zajedno za Srbiju.

-   Mi smo danas uradili jednu veliku stvar za Srbiju, usaglasili smo se oko ciljeva i pravaca naše dve politiške organizacije svesni toga da Srbija ne ide pravim putem, i da se neke stvari moraju menjati. Danas, smanjivanje stope nezaposlenosti imamo samo u informativnim emisijama! Vlada Srbije ima ciljeve dosta dobro postavljene, problem je što se oni ne realizuju! Iz dana u dan odlaze nam lekari iz Srbije, mladi napuštaju zemlju! Danas moramo da pozovemo sve u Srbiji da se ujedine, da se ujedine svi stručni ljudi, i počnu da kreiraju svoju budućnost, kao i budućnost svoje dece. Da Srbija bude normalno uređena zemlja, a ne zemlja poniženih od sistema, istakao je Miroslav Aaleksić, predsednik Narodnog pokreta Srbije.

Sala simfonijskog orkestra u Nišu, Foto: JSI

Predsednici ovih stranaka najavili su potpisivanje ovakvih sporazuma i u drugim gradovima u Srbiji, u narednom periodu, kao i učešće na predstoječem mitingu za promene, u Beogradu, 25. aprila.


#   Boško Ristić   Simfonijski orkestar   Branislav Jovanović   sporazum   NPS Narodni pokret Srbije   Zajedno za Srbiju   sala   Miroslav Aleksić   Dušan Petrović
@ZajednoZaSrbiju @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima