Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Potpisan sporazum Leskovca i opštine Elin Pelin u Bugarskoj

rssBookmark and Share

Leskovac 25.11.2016.

Predstavnici grada Leskovca i opštine Elin Pelin potpisali su juče u ovoj bugarskoj opštini sporazum o partnerstvu i zajedničkom nastupu u okviru Programa prekogranične saradnje IPA Bugarska - Srbija od 2014. do 2020. godine, saopšteno je na konferenciji za novinare organizovanoj u Svečanoj sali grada.

Potpisan sporazum Leskovca i opštine Elin Pelin u Bugarskoj

Reč je o projektu "Stvaranje boljeg ambijenta za obrazovanje i razvoj mladih u pograničnom regionu".Predmet sporazuma je izgradnja koncertne dvorane u Leskovcu i sa druge strane izgradnja muzičke sale u Osnovnoj školi „Stefan Stefanov“.

Delegaciju grada Leskovca primio je predsednik opštine Elin Pelin docent doktor Ivajlo Simeonov sa saradnicama.

„Ovo je prvi korak u kandidovanju programa grada Leskovca kako bi se obezbedila sredstva za izgradnju koncertne dvorane u iznosu od 300 000 evra. Uz izgradnju projektne dokumentacije za uređenje Doma vojske, učešće grada Leskovca u ovom projektu bilo bi 15 procenata od vrednosti projekta, odnosno 45 000 evra - rekao je gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović.

Grad Leskovac je nosilac projekte, a njegov korisnik Muzička škola „Stanislav Binički“.

„ Mnogi su pričali o izgradnji koncertne dvorane, veoma mi je drago što je načinjen prvi korak ka ostvarenju ovog cilja, jer svi znamo koliko je takva jedna dvorana neophodna gradu – kazala je Biljana Miljković, direktorka Muzičke škole „Stanislav Binički“.

Ovaj projekat bi trebalo da se realizuje u naredne dve godine i podrazumeva dobijanje bespovratnih sredstava. 


#   Leskovac   Goran Cvetanović   obrazovanje   Bugarska   predsednik opštine   Muzička škola   IPA   Stanislav Binički   Elin Pelin
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima