Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Raste broj zaposlenih u Srbiji?

rssBookmark and Share

Niš 06.08.2018. V.Petrović, Narodne novine, Južna Srbija Info

U drugom kvartalu 2018. godine ukupan broj zaposlenih je iznosio 2. 126 597 lica.

Raste broj zaposlenih u Srbiji?

Od ukupnog broja, 1.683.704 zaposlena su u pravnim licima, 363.316 predstavljaju preduzetnici, lica zaposlena kod njih i lica koja samostalno obavljaju delatnost, a 79 577 lica predstavljaju registrovani individualni poljoprivrednici, objavio je Republički zavod za statistiku, prenose niške Narodne novine.

U odnosu na drugi kvartal 2017. godine, ukupan broj zaposlenih je veći za 3,2 odsto, pri čemu je broj zaposlenih u pravnim licima porastao za 3,1 odsto, broj preduzetnika, zaposlenih kod njih i lica koja samostalno obavljaju delatnost povećan je za 6,2 odsto, dok je broj registrovanih individualnih poljoprivrednika smanjen za 7,7 odsto.

Poređenje sa predhodnim kvartalom, ukupan broj zaposlenih je veći za 1,6 odsto, pri čemu je broj zaposlenih u pravnim licima porastao za 1,5 odsto, broj preduzetnika, zaposlenih kod njih i lica koja samostalno obavljaju delatnost povećan je za 3,2 odsto, dok je broj registrovanih individualnih poljoprivrednika smanjen za 1,9 odsto, navodi se u izveštaju Republičkog zavoda za statistiku.


#   Niš   zapošljavanje   NSZ (tržište rada)   Narodne novine   Zavod za statistiku
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima