Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Šest godina arhijerejske službe Vladike Arsenija i tri godine ne čelu Eparhije niške

rssBookmark and Share

Niš 31.08.2020. Z.S. Jućna Srbija Info

Njegovo Preosveštenstvo episkop niški G. Arsenije Arhijerejskom liturgijom i evharaistijskim slavljem obeležio je danas u niškom Sabornom hramu, šest godina od svoje episkopske hirotonije i tri godine stolovanja u Eparihiji niškoj.

Šest godina arhijerejske službe Vladike Arsenija i tri godine ne čelu Eparhije niške

2014. godine, na saboru Arhijereja Srpske pravoslavne crkve u Beogradu, Vladika niški, tadašnji arhimandrit Arsenije Glavčić, izabran za episkopa Eparhije topličke, da bi pre tri godine ustoličen kao Episkop niški.

Vladika Arsenije zahvalio je na čestitkama i sve prisutne podsetio na svoje predhodniike, ličnosti koji su bili na tronu drevne niške Eparhije, rekavši da se nada, da će imati snage da nastavi njihovim putem, podsetivši prisutne da je Niš, (Eparhija niška) dao tri patrijarha, među njima i sadašnjeg, Njegovu Svetost gospodina Irineja.

Na današnjoj Liturgiji u više nego svečanoj atmosferi, Vladiki Arseniju sasluživali su arhimandrit Rafailo Golušin, iguman manastira Rođenja Presvete Bogorodice u Visočkoj Ržani, arhimandrit Damaskin Grabež, iguman manastira Svetog Romana u Đunisu, sveštenstvo Eparhije niške i hrama Svetog Oca Nikolaja u Zemunu.

Liturgiju i slavlje, svojim pojanjem uveličali su pevači hora NCPD "Branko".

Skromnom ali svečanom obeleževanju su prisutvovali, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. članice "Kola srpskih sestara", članovi Eparhijskog odbora i Crkvene opštine niške, kao i druge javne ličnosti.

 

 

 


#   Niš   Dragana Sotirovski   Niška eparhija   jubilej   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   Vladika Arsenije
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima