Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Srbi sa severa Kosmeta formiraju svoju vojsku i policiju, biraju Vladu?

rssBookmark and Share

Kosovska Mitrovica 14.01.2014. Nikad granica

Na današnjoj sednici Privremene skupštine AP Kosovo i Metohija aklamacijom uz ovacije doneta je odluka da se ukida prefiks privremena!

Izveštaj o radu Privremene skupštine AP Kosovo i Metohija podneo je predsednik Slavko Stevanović.

Srbi sa severa Kosmeta formiraju svoju vojsku i policiju, biraju Vladu?

Od danas voljom poslanika pun naziv je Skupština Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Potpredsednik SAP KiM Kosta Galjak se skupu obratio nadahnutim rečima. Jasno je da se, kako je istakao, klupko izdaje odmotava te da će se do kraja odmotati u junu na šiptarskim izborima. Danas je svima jasno da je pobeda na strani časnog i pravdoljubivog naroda KiM.

Oliver Ivanović je pristao na sprovođenje zadatka ujedinjenja Severne i Južne Mitrovice. Neće uspeti u ovoj nameri jer nećemo dozvoliti da Severnu Mitrovicu stavi pod vlast narko-terorista Južne Mitrovice.

Na poziv predstavnika SAP KiM da se prisutnima da pravno tumačenje izrečenih konkretnih predloga, skupu se obratila Slavka Kojić, član Pravno-političkog saveta.

Slavka Kojić je istakla da suverenost pripada građanima! Pravo je i obaveza slobodnih građana da povrate suverenitet svoje države na teritoriji ili delu teritorije na kojem je ukinut – razjasnila je Slavka Kojić.

Pelević: Prvi ću se odazvati pozivu Srba sa KiM za formiranje vojske

Narodni poslanik RS Borisav Pelević se takođe obratio skupu. Predložio je da Skupština AP KiM izabere vladu, sekretarijate i formira organe vlasti, a pre svega policiju i vojsku.Borisav Pelević je istakao da će se prvi odazvati pozivu za formiranje vojske te da ima dovoljno Srba koji će se odazvati da brane ustavni poredak Srbije!

Borisav Pelević je obavestio skup da su Marko Jakšić i on podneli tužbu protiv veleizdajnika Ivice Dačića i Nebojše Stefanovića.

Slaviša Ristić je ponoćnu skupštinu (između subote i nedelje) proglasio vampirskom na kojoj su tzv. odbornici kao volovi pod gunjem prevedeni na šiptarsku stranu!

Pozvao je Krstimira Pantića da se uspravi na noge (ako nije vo) i kaže punu istinu o izdaji u kojoj je i sam učestvovao!

Aleksandar Pavić, predsednik inicijative Nikad granica i član Pravno-političkog saveta pozvao je sve partije, pokrete, grupe i pojedince da se okupe oko Skupštine AP Kosova i Metohije, ako su iskreni borci za nacionalne interese, očuvanje Srbije i dostojanstvo naroda.

Jedini, ali dovoljan razlog je: Skupština AP Kosova i Metohije jedina je institucija koja sprovodi Ustav Republike Srbije.


#   Kosovo i Metohija   Kosovska Mitrovica   Borislav Pelević   Marko Jakšić   Oliver Ivanović
@Ivanovic_Oliver @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima