Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tablet računari za odbornike, umesto TV prenosa i sednice

rssBookmark and Share

22.09.2017. Z.S. Južna Srbija Info

Niš ne bio na jugu, kada ne bi bilo zbrke i nepredvidivih situacija u kojima neko izvuče i korist.

Foto: N.P, Portal 018
Foto: N.P, Portal 018

Ovoga puta to su bili niški odbornici, koji su umesto da sede u zagušljivoj sali i iritirajućim crvenim "klupama", jer je sednica SG otkazana zbog "nemogućnosti" TV prenosa, dobili na revers nove TABLET računare. Nema više skupštinskog materijala u štampanoj formi, samo elektronski!

Od vremena kada je Niška televizija (NTV) prešla u privatne ruke, prenosi skupštinskih zasedanja su često pod znakom pitanja, pa i održavanje sednica na insistiranje opozicije, iako Statut ne predviđa obavezan TV prenos..

Naime, prvobitno je bilo saopšteno da neće biti direktnog TV prenosa sednice Skupštine grada, jer je tender za prenos skupštinskih zasedanja propao, zato što se na njega niko nije javio.

I tu je nastala "zbrka", ima, ili nema prenosa, da bi radnici NTV-a ipak došli, postavili kamere, ali zbog kašnjenja od sat vremena, na dnevnom redu našla se samo jedna tačka, vezana za Naučno-tehnološki park, dok su ostale otkazane.

Čini se, ne zna se, ko je bio "srećniji" od odbornika (ipak je petak, a mnogi još ajvar nisu spremili), da li zbog otkazivanja sednice ili iznenađenja koje ih je čekalo na ulazu-izlazu u skupštinsku salu, a to su novi Tablet računari koje su odbornici dobili na revers, kako bi koristili novu tehnologiju za skupštinski materijal, umesto papirnih knjižica.

Jedino gradonačelnik Niša sigurno nije zadovoljan današnjim danom, jer će Grad i tih sat vremena TV prenosa morati da plati, ali iz koje pozicije?

Ipak, niškim odbornicima slede naporni dani i više sednica u toku sledeće nedelje, jer je dans bilo predviđeno više tačaka dnevnog reda, a približava se i istek roka direktorima javnih preduzeća, a novi bi trebali da dobiju mandat do 2. oktobra, koji mora da bude potvrđen glasanjem odbornika.

Foto; Južna Srbija


#   NTV   Južna Srbija region   Darko Bulatović   računari   odbornici   Skupština grada Niša   TV prenos   tehnološki park   tablet računari
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima