Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Таблет рачунари за одборнике, уместо ТВ преноса и седнице

rssBookmark and Share

22.09.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

Ниш не био на југу, када не би било збрке и непредвидивих ситуација у којима неко извуче и корист.

Фото: Н.П, Портал 018
Фото: Н.П, Портал 018

Овога пута то су били нишки одборници, који су уместо да седе у загушљивој сали и иритирајућим црвеним "клупама", јер је седница СГ отказана због "немогућности" ТВ преноса, добили на реверс нове ТАБЛЕТ рачунаре. Нема више скупштинског материјала у штампаној форми, само електронски!

Од времена када је Нишка телевизија (НТВ) прешла у приватне руке, преноси скупштинских заседања су често под знаком питања, па и одржавање седница на инсистирање опозиције, иако Статут не предвиђа обавезан ТВ пренос..

Наиме, првобитно је било саопштено да неће бити директног ТВ преноса седнице Скупштине града, јер је тендер за пренос скупштинских заседања пропао, зато што се на њега нико није јавио.

И ту је настала "збрка", има, или нема преноса, да би радници НТВ-а ипак дошли, поставили камере, али због кашњења од сат времена, на дневном реду нашла се само једна тачка, везана за Научно-технолошки парк, док су остале отказане.

Чини се, не зна се, ко је био "срећнији" од одборника (ипак је петак, а многи још ајвар нису спремили), да ли због отказивања седнице или изненађења које их је чекало на улазу-излазу у скупштинску салу, а то су нови Таблет рачунари које су одборници добили на реверс, како би користили нову технологију за скупштински материјал, уместо папирних књижица.

Једино градоначелник Ниша сигурно није задовољан данашњим даном, јер ће Град и тих сат времена ТВ преноса морати да плати, али из које позиције?

Ипак, нишким одборницима следе напорни дани и више седница у току следеће недеље, јер је данс било предвиђено више тачака дневног реда, а приближава се и истек рока директорима јавних предузећа, а нови би требали да добију мандат до 2. октобра, који мора да буде потврђен гласањем одборника.

Фото; Јужна Србија


#   НТВ   Јужна Србија регион   Дарко Булатовић   рачунари   одборници   Скупштина града Ниша   ТВ пренос   технолошки парк   таблет рачунари
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима