Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Leskovcu otvoren sajam zapošljavanja lica sa invaliditetom

rssBookmark and Share

15.04.2011. Dušan Kocić

Za nezaposlena lica sa invaliditetom posebno je važno saznanje da neko o njima brine, da nisu odbačeni i da im se pruža šansa da dođu do radnog mesta – kazao je Svetislav Marjanović, član Gradskog veća, koji je otvorio sajam

Svetislav Marjanović i Jovica Marinković na otvaranju prvi sajam zapošljavanja lica sa invaliditetom
Svetislav Marjanović i Jovica Marinković na otvaranju prvi sajam zapošljavanja lica sa invaliditetom

LESKOVAC – U Leskovcu je danas otvoren prvi sajam zapošljavanja nezaposlenih lica sa invaliditetom, inače treća sajmska priredba u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje održana od početka godine.

Jovica Marinković, direktor NSZ, filijale u Leskovcu, rekao je na samom otvaranju sajma da je zadatak NSZ da uspostavi kontakt sa nezaposlenim licima i poslodavcima, jer se tako mnogo efikasnije rešavaju pitanja njihovog radnog angažovanja.

Svetislav Marjanović, član Gradsko veća, inače invalidno lice, otvorio je sajam uz najavu boljih dana za lica kojima životna sudbina nije bila naklonjena.

-Za nezaposlena lica sa invaliditetom posebno je važno saznanje da neko o njima brine, da nisu odbačeni i da im se pruža šansa da dođu do radnog mesta – kazao je Marjanović.

Po njegovoj oceni, Nacionalna služba za zapošljavanje i lokalna samouprava ulažu veliki napord da ublaže izuzetne probleme lica sa invaliditetom.

Na sajmo je učestvovalo 13 poslodavaca, koji su izrazili potrebu za dvadesetak radnika, a na evidenciji NSZ je 306 lica sa invaliditetom, a nešto više od polovine aktivno traži posao.

U okviru prvoj sajma zapošljavanja lica sa invaliditetom, održana je tribina na kojoj su izneti brojni podaci o stanju u oblasti nezaposlenosti i teškoćama sa kojima se suočavaju lica sa invaliditetom da bi došla do bilo kakvog radnog mesta.

 

 


#   sajam   lokalna samouprava   Sajam zapošljavanja
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima