Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Učenici i profesori iz Sente u poseti Gradskoj opštini Medijana

rssBookmark and Share

Medijana gradska opština 21.03.2017. Južna Srbija Info

Učenici i profesori iz Sente gosti su ovih dana Gradske opštine Medijana i Grada Niša. Dolaze u posetu najvećoj niškoj opštini u vreme Festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu, ove godine devetog po redu. Po tradiciji njihovi domaćini su učenici iz Osnovne škole „Radoje Domanović“, sa kojima se druže i upoznaju Niš tokom trodnevnog boravka.

Učenici i profesori iz Sente u poseti Gradskoj opštini Medijana

Druženje koje traje godinama preraslo je u prijateljstvo, pa je gostiju iz Vojvodine sve više.

Gradska opština Medijana godinama sarađuje sa opštinom Senta, a boravak mladih još jedna je prilika za nastavak saradnje, razmenu različitosti kultura, nova upoznavanja.

Za učenike i nastavnike iz Sente danas je u Gradskoj opštini Medijana organizovan prijem. Pozdravio ih je predsednik opštine, Milan Krstić uz želju da im boravak u gradu na Nišavi bude prijatan, da posete stare i steknu nove prijatelje. Direktorka OŠ „Radoje Domanović“ Dušica Tričković naglasila je da „deveti rođendan susretanja sa prijateljima iz Sente donosi novu radost susretanja i priliku za novu razmenu znanja i iskustava u oblasti školstva“. Profesor Nikola Irge, koji je doputovao sa đacima kz Sente ne krije zadovoljstvo ponovnog dolaska u Niš, grad koji kaže, poznaje kao svoj rodni.  Dodaje da osmehe učenika kad dođu u opštinu Medijana ništa ne može da zameni, te je to razlog što iz godine u godinu dolaze opet u goste svojim drugarima.

Senćani će u utorak, 21. marta biti gosti na svečanosti uručenja nagrada najboljima na „Devetom Medijana festivalu dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu“, u organizaciji Gradske opštine Medijana, u Oficirskom domu u Nišu.

CH: BILjANA STANOJEVIĆ, GO MEDIJANA
CH: NIKOLA IRGE, OŠ STEVAN SREMAC, SENTA
CH: DUŠICA TRIČKOVIĆ, OŠ RADOJE DOMANOVIĆ, NIŠ


#   Medijana gradska opština   Stevan Sremac   učenici   profesori   predsednik opštine   Senta   gradske opštine   Milan Krstić   Gradska opština   Medijana fest
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima