Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uklonjen Skejt-park na Vizantijskom bulevaru

rssBookmark and Share

Niš 09.07.2019. Južna Srbija Info

Zbog dotrajalosti i opasnosti po bezbednost dece, a po nalogu Gradske opštine Medijana, radnici Javno-komunalnog preduzeća “Mediana” uklonili su skejt park na Vizantijskom bulevaru, pored mosta na Gabrovačkoj reci.

Uklonjen Skejt-park na Vizantijskom bulevaru

Načelnik opštinske uprave Saša Markišić kaže da je skejt park uklonjen jer je bio nebezbedan za decu, a nije mogao da bude popravljen u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta koji je donet avgusta prošle godine.

Načelnik Markišić kaže da je doneta odluka o uklanjanju, jer ako bi se skejt park popravljao to bi moralo da bude od originalnih delova.

- Činimo to pre svega zarad bezbednosti naših najmlađih sugrađana. Građani su nam se već javljali sa primedbama da je skejt park nebezbedan pa smo odlučili da ga uklonimo. Utvrđeno je da je mobilijar dosta oštećen i da ne postoji mogućnost njegove popravke, kaže Saša Markišić.

On dodaje da će prostor na kome se nalazio skejt park ostati građanima i opštini, a građani će reći šta žele da se nađe na ovom prostoru, u skladu sa mogućnostima i zahtevima građana.

Opština Medijana će narednih nedelja parama iz sopstvenog budžeta popraviti kompletan parkovski mobilijar na području te opštine, a prioritet će bit “brod” u parku Čair koji je dotrajao i oštećen. 

- Naložili smo da se ukloni sve što je oštećeno iz "kravice" u Parku Sveti Sava, a da umesto toga postavimo ljuljaške i klackalice poznatih proizvođača. Razmišljamo o uklanjanju "Niveinog" mobilijara u Ulici Doktora Milutina Ivkovića, jer ne možemo da pronađemo proizvođača i zamenimo oštećene delove orginalnim, naglašava Markišić. 

Opština Medijana će, u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta na svim klackalicama, ljuljaškama i drugim spravama u parkovima postaviti tablice sa imenom proizvođača opreme, atestom i uzrastom dece koja mogu da ih koriste. 


#   Niš   Medijana gradska opština   Sveti Sava   skejt park   Vizantijski bulevar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima