Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vodovodna mreža za deset ulica u naselju "9 maj"

rssBookmark and Share

Niš 21.02.2022. Južna Srbija Info

U Pločničkoj ulici naselje „9.maj“ počinju radovi na izgradnji vodovodne mreže. To je prva od deset ulica u ovom naselju u kojima će se u narednom periodu raditi na zahtev građana, a početak radova obišla je i gradonačelnica Niša Dragana Sotorivski sa svojim saradnicima, predsednikom GO Palilula Bratislavom Vučkovićem i predstavnicima JKP „Naisus“.

Vodovodna mreža za deset ulica u naselju "9 maj"

U Pločničkoj ulici biće izgrađena vodovodna mreža u dužini od 2. 300 metara za šta je iz budžeta  Grada biti izdvojeno oko 30 miliona dinara. Vodu će dobiti 123 porodice.

"Danas započinjemo izgradnju vodovodne mreže u 10  ulica koje smo dogovorili u saradnji sa Savetom građana na  jednom od sastanaka koji smo imali u Gradskoj kući na prijemu građana, ali se sada pojavljuju i stanovnici onih ulica koji nemaju kanalizaciju i tu smo sa  predsednikom GO Palilula napravili dogovor da se  te ulice popišu, da vidimo kakvi su imovinski odnosi, da one ulice koje nemaju asfalt a imovinski nisu rešene ove godine pripremimo a naredne krenemo sa radovima“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Dodala je da se stanovnici naselja „9.maj“ suočavaju sa mnogobrojnim problemima počev od zatpanih odvodnih kanala, nelegalizovanih kuća, do saobraćaja koji je u ovom naselju izuzetno frekventan.

„Rešavaćemo probleme jedan po jedan jer nećemo moći sve  da završimo u ovoj godini. Rasporedićemo  neke obaveze i za naredne godine, ali je najvažnije da se od nečega krene.Nikada  nije kasno kada ljudi imaju volju i ideje a grad para i kada zajedno dogovorimo kojim redom ćemo raditi“, kazala je Sotirovski.

Predsednik GO Palilula Bratislav Vučković je istako da je „9.maj“ jedno od najvećih naselja i naselje sa najvećim brojem problema počev od infrastrukturnih.

„Osim problema sa vodovodnom mrežom tu je i problem koji građani imaju sa grobljem, sa parkiranjem, sa podvožnjakom. U ovoj godini biće urađeno 10 ulica i  pokušaćemo da rešimo problem parkiranja, ali sve to ne možemo sami bez pomoći građana. U ovom trenutku radiće se samo vodovod i kanalizacija jer ne može sve da se uradi odmah i sada“, kazao je Bratislav Vučković.

Zoran Mišić je žitelj naselja „9.maj“ i član Saveta građana.

„Dolaskom mašina počinju da se rešavaju problemi u našem naslju, a preko 20 ulica imaju problem sa vodovodnom mrežom. Problem kanalizacije postoji u pet do šest ulica. To su najveći problemi koji sada počinju da se rešavaju“, kazao je Mišić.

Jelena Jovanović je sekretar Udruženja „Naš jug 9.maj“ koje se bori za rešavanje problema u naselju.

„Ono što je veliki problem u naselju je postavljanje stubića na trotoarima. Od nadvožnjaka do osnovne škole u koju šaljemo našu decu ima oko dva kilometara i deca zbog parkiranih automobila na trotoarima idu kolovozom ugrožavajući tako svoju sigurnost. Drugi problem je okretnica u samom centru naselja koje bi morala da se izmesti. Tu se sreću autobusi gradskog prevoza sa autobusima za Donje Mežurovo koji tu, takođe, imaju okretnicu. Frekvencija saobraćaja je velika , stvara se velika gužva i opasno je zbog bezbednost ljudi. Okretnica bi mogla da se izmesti, a prostora ima kod Vulkana gde bi mogao da bude postavljen glavni okretni plato“, rekla je Jovanović.

 


#   Niš   Dragana Sotirovski   vodovod   9. maj naselje
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima