Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zašto kažeš Srbija, a misliš na Beograd?

rssBookmark and Share

Beograd 18.09.2010. izvor: aleksinac.org

“Autobus decentralizacije” u petak 17. septembra posetio je i opštinu Aleksinac, koja je jedna od 12 opština Južne Srbije obuhvaćena istoimenim projektom Nacionalne koalicije za decentralizaciju, uz podršku Nacionalne zadužbine za demokratiju iz Vašingtona.

Zašto kažeš Srbija, a misliš na Beograd?

Brendirani autobus NKD-a u naš grad stigao je u podne, opremljen da građanima pruži internet i druge usluge, sa ciljem direktne komunikacije sa donosiocima odluka u Beogradu.

Prema rečima PR menadzera nevladine organizacije Proaktiv, Milene Krstić, cilj ove akcije je ohrabrivanje građana da upute poruku predsedniku, premijeru ili ministrima Republike Srbije, u kojoj bi govorili o ličnim ili problemima vezanim za lokalnu zajednicu.

Građani Aleksinca imali su priliku da na štandu Nacionalne koalicije za decentralizaciju ispred Doma kulture, popune upitnike, i samim tim, ubuduće budu informisani o toku procesa decentralizacije u našoj zemlji.

U okviru akcije “Autobus decentralizacije”, oko 19 sati, Aleksinčanima je prikazan dvanaestominutni film, svojevrsna parodija Dnevnika, koji na šaljiv način oslikava neprisustvo vesti iz Južne Srbije.


#   Beograd   Srbija   Južna Srbija region   Merošina   decentralizacija   internet
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima