Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zbog bezbednosti i negodovanja meštana Jasenovika, obustavlja se saobraćaj na pruzi Niš-Zaječar

rssBookmark and Share

Niš 14.02.2019. Južna Srbija Info

Nakon dva slučja iskliznuća vagona cisterni sa opasnim materijama kod Niša, negodovanja meštana sela Jasenovik i pretnji blokadom pruge, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je da se obustavi železnički saobraćaj na pruzi Niš-Zaječar do završetka rekonstrukcije ove pruge.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Odluka je doneta zbog bezbednosti stanovnika svih naselja u čijoj blizini prolazi teretni železnički saobraćaj, imajući u vidu da su se za kratko vreme dogodila tri iskliznuća vagona na deonicama ove pruge, kažu u nadležnom ministarstvu.

U saopštenju ministarstva dalje navode...

"Nalažemo direktorima železničkih preduzeća da hitno podnesu izveštaj o svim detaljima događaja koji su mogli da ugroze bezbednost građana. Od železničkih kompanija očekujemo da se izvine građanima Srbije, a pre svega stanovnicima Jasenovika, gde su se dogodila dva iskliznuća vagona.

Ministarstvo insistira i zahteva da se utvrde sve činjenice u vezi sa iskliznućima vagona na pruzi Niš-Zaječar i ispita odgovornost svih učesnika. Takođe, Ministarstvo traži od Direkcije za železnice da proveri valjanost licenci svih operatera".

Komentara: 0


#   Niš   Železnice Srbije   pruga   Zaječar   Ministarstvo građevinarstva   Jasenovik   obustava saobraćaja
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima