Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vulin: Prvi put posle 50 godina pokrenuta velika rekonstrukcija Vojne bolnice u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 26.05.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Nakon otvaranja nova operacione sale u Odeljenju za hirurške bolesti Vojne bolnice u Nišu, ministar odbrane Akesandar Vulin izjavio je čak posle 50 godina pokrenuta velika rekosntrukacija te zdravstvene ustanove i da je potpuna obnova i opremanje za sada samo dve operacine sale, samo početak.

Foto: Nj.P. Južna Srbija
Foto: Nj.P. Južna Srbija

"Ovde nećemo stati, radićemo korak po korak do potpune rekonstrukcije niške Vojne bolnice. Njen značaj je veliki, je kao što znamo najveći broj vojnika je upravo smešten na jugu Srbije, pre svega u okviru Kopnene vojske", rekao je Vulin.

Foto: Nj.P. Južna Srbija

-Izvršena je adaptacija dela operacionog bloka u odeljenju za hituške bolesti Vojne bolnice u Nišu i uređena operaciona sala nemenjena za laparoskopsku-miniinvazivnuhirurgiju abdominalnih organa, što omogućuje primenu pre svega, savremenih metoda u lečenju i brži oporavak pacijenata i samim tim vrćanje na svoje dužnosti, izjavili su upravnik VB Niš pukovnik dr Jovica Stanojković i pukovnik docent dr Nebojša Đenić.

Foto: Nj.P. Južna Srbija

Rekonstrukcija Vlade Srbije

Na pitanje novinara kako komentariše predlog premijerke Ane Brnabić da mesto ministra finansija "zauzme", Siniša Mali gradonačelnik Beograda, Aleksandar Vulin kaže da "potpuno podržava njenu odluku i da će Siniša Mali raditi u resornom ministarstvu, jednako dobro i savesno kao što je i vodio glavni grad".

Foto: Nj.P. Južna Srbija

 

Komentara: 0


#   Niš   Aleksandar Vulin   Vlada Republike Srbije   Vojna bolnica Niš   rekonstrukcija  Siniša Mali  Kopnena vojska  Vojska Srbije
@VulinAleksandar @Vlada_SR @


 


[ Dodaj komentar ]