Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zaposleno 30 medicinskih tehničara

rssBookmark and Share

10.07.2013. Autor: Agencija TANJUG

Ugovore o stupanju u stalni radni odnos u Kliničkom centru u Nišu danas je potpisalo trideset medicinskih tehničara, koji su primljeni posle konkursa raspisanog prvi put posle 2008. godine, saopštio je dr Zoran Radovanović direktor Kliničkog centra.

Zaposleno 30 medicinskih tehničara
Na konkurs se javio 371 kandidat, opšte uslove konkursa ispunilo je 130 od kojih je komisija izabrala tridesetoro koji su danas potpisali ugovore o stalnom radu. Primljeno je dvadeset tehničara opšteg smera, šest pedijatrijskih, dva akušerska i dva laboratorijska tehničara.

Uslov koji je bio odlučujući jeste iskustvo u radu u ustanovama tercijarne zdravstvene zaštite, jer, kako je rekao dr Radovanović, posao na koji su primljeni zahteva visoku stručnost i odgovornost koja se izgrađuje i radom, a ne samo u školi.

Direktor kliničkog centra je rekao da će ova zdravstvena ustanova uskoro raspisati konkurs za prijem deset lekara, ali se još traži način za izbor najboljih.
"Pripremamo testove koji će omogućiti proveru znanja kandidata i to će pored proseka ocena i dužine studiranja odlučivati o prijemu", rekao je Radovanović.

"Klinički centar u Nišu odlučan je u borbi protiv korupcije i u tome očekuje pomoć pacijenata. U tom smislu potrebno je da prijave, koje svakodnevno stižu, u proseku tri do pet dnevno, budu potpisane kako bismo mogli da reagujemo na delotvoran način", saopštio je Radovanović.

Pomoćnik direktora Kliničkog centra u Nišu i direktor Biohemijske laboratorije dr Vladan Ćosić saopštio je da su najnoviji rezultati međunarodne kontrole obavljene u americi pokazale da je Niška laboratorija među deset najboljih u svetu po preciznosti analiza koje se obavljaju u ovoj ustanovi.


#   Klinički centar
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima