Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Раднички на припремама у Турској - у тиму петорица новајлија

rssBookmark and Share

Ниш 16.01.2021. Јужна Србија Инфо

Фудбалери Радничког су отпутовали у Анталију -Турска, где ће боравити две недеље и одрадити главни део припрема за наставак сезоне у Суперлиги Србије.

Раднички на припремама у Турској - у тиму петорица новајлија

Тим са Чаира ће у Турској одиграти и пет контролних мечева, а за сада су договорена четири сусрета. Нишлије ће 17. јануара одмерити снаге са пољском Јагелонијом, 23. јануара ће ривал Радничком бити члан најјаче украјинске лиге Инхолец, 26. јануара руски друголигаш Акрон из Тољатија, а 28. Јануара пољски друголигаш ЛКЦ из Лођа. Преостали  термин је 20.  јануар, а противник за овај датум биће договорен на лицу места.   

Шеф стручног штаба Радничког Владимир Гаћиновић задовољан је како му екипа изгледа на почетку припрема.

-Нас оно главно у припремама тек чека и много тога смо оставили за Турску. Сада је најважније да немамо повређене и болесне играче. Радимо према плану и програму и веома ми је драго што су фудбалери брзо прихватили моје методе рада. Ове дане у Нишу искористили смо, пре свега, за стицање кондиције, а иако нас време није служило, задовољан сам како напредујемо. Почели смо и рад са лоптом, а у Турској нећемо имати проблема са временским неприликама и имаћемо све могуће услове да планове спроведемо у дело. Четири ривала која смо договорили су по мери и имаћемо јаке провере пред обавезе које нас чекају у наставку сезоне- рекао је Гаћиновић.

Владимир Гаћиновић у Анталији неће моћи да рачуна на двојицу стандардних првотимаца Николу Аксентијевића и Николу Стевановића. Двојица дефанзиваца добили су позив да играју за репрезентацију наше земље на турнеји по Америци. Селекција састављена од играча из Суперлиге ће 25. јануара играти против Доминиканске Републике, а шест дана касније против САД-а, па ће Аксентијевић и Стевановић пропустити комплетне припреме. На списку путника су и петорица новајлија, а то су Огњен Ђуричин, Никола Станковић, Петар Ристић, Јобе Моду и Вељко Трифуновић. 

Ђуричин би требало да представља значајно појачање за Нишлије. Овај фудбалер је на Чаир стигао из Војводине. Ђуричин може да покрије све позиције иза нападача, има 25 година, а за Војводину је одиграо 54 меча и постигао шест голова. Са овим тимом је летос, баш у Нишу, освојио Куп Србије. 

Станковић (27) је добро познато име на Чаиру. Искусни леви бек је дрес Радничког носио од 2016. до 2019. године и за то време је одиграо 77 утакмица и постигао један гол. Имао је важну улогу у повратку клуба на европску сцену, а потом је играо за грчки АЕЛ и Вождовац. Пре Радничког је играо за ОФК Бачку.
Трифуновић (22) је крилни нападач и досадашњи фудбалер београдског Рада. Раднички се одлучио за ангажовање Трифуновића јер је реч о изузетном и једном од најперспективнијем фудбалера младе генерације у Србији, који наговештава веома успешну каријеру. За Рад је одиграо 43 меча и постигао три гола.

Ристић (20) је повратник на Чаир са позајмице. Овај крилни фудбалер је поникао у Радничком, а потом је наступао за Јагодину.

Јобе Моду (20) је млади нападач из Гамбије, који ће у Радничком добити шансу да покаже раскошни таленат који поседује. Моду је осим у домовини наступао у Израелу, где је играо за Хапоел Рамат.

Треба напоменути и да је професионални уговор са Радничким потписао још један “бисер” из омладинске школе Алекса Душанић.

Раднички ће новајлије званично представити по повратку екипе са припрема.

- Клуб увелико ради на довођењу новајлија и желимо играче који ће нам донети квалитет више. Ови који су већ дошли могу то да нам донесу. Треба бити пажљив, немамо право на грешку, а избор није велики. Очекујем да ће се ова петорица брзо уклопити у тим и да ћемо са њима добити оно што нам је недостајало. У сваком случају верујем да ће Раднички на пролеће бити конкурентан у борби за сам врх суперлигашке табеле. Сада нас чека тежак рад и уигравање- јасан је Гаћиновић.

У Анталију су отпутовали следећи фудбалери: Боривоје Ристић, Милорад Којић, Димитрије Стевановић, Стефан Илић, Огњен Ђуричин, Жарко Марковић, Ненад Шљивић, Ђорђе Стојковић, Моду Јоб, Петар Ћирковић, Кристијан Живковић, Никола Јовановић, Александар Ковачевић, Тодор Петровић, Огњен Бјеличић, Петар Ђуричковић, Стефан Митровић, Ненад Гаврић, Вељко Трифуновић, Петар Ристић, Стефан Ђурић, Алекса Душанић, Илија Спасић и Никола Станковић.

 


#   Ниш   фудбал   Раднички ФК   Димитрије Стевановић   Турска   припреме   Петар Ђуричковић   Стефан Митровић   Анталија
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима