Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Друго место за сувенир „Крпица за наочаре – Куршумлија"

rssBookmark and Share

Куршумлија 22.11.2017. Јужна Србија Инфо

Туристичка организација општине Куршумлија освојила је другу награду у категорији “употребни предмет” на међународној изложби сувенира и туристичких публикација “ЛЕСKОВАЦ 2017”.

Друго место за сувенир „Крпица за наочаре – Куршумлија"

У Лесковцу је 9. новембра одржана десета по реду „Изложба сувенира и туристичких публикација, коју је под покровитељством Града Лесковца организовала Туристичка организација Лесковац. Ову јубиларну изложбу отворио је градоначелник Лесковца, Горан Цветановић. Туристичку понуду својих крајева приказало је четрдесет излагача из србије, Репбулике Српске, Македоније и Бугарске. Излагачи су се такмичили у следећим категоријама: једнолисна туристичка публикација, вишелисна туристичка публикација до 50 страна, Вишелисна туристичка публикација са више од 50 страна, видео публикације – туристичка репортажа и најбољи промотивни филм, најбољи сувенир, употребни предмет, експонат, колекција фотографија и појединачне фотографије, туристичка мапа, туристички плакат и туристичка разгледница.

Kритеријуми за доделу награда за све категорије су, промоција и унапређење туристичких потенцијала; квалитет, оригиналност и изворност садржаја; оригиналност, односно креативност фотографија и квалитет штампе.

Након тродневног жирирања, трочлани жири, састављен од еминентних лесковачких ликовних и књижевних уметника и представника Високе пословне школе струковних студија и Туристичке организације града Лесковца, доделио је награде за све категорије.

Награђени употребни предмет је „Крпица за наочаре – Куршумлија“ која се састоји од новог креативног дизајна натписа KУРШУМЛИЈА. Нови дизајн је рађен са више боја и више симболике. Свако слово је урађено са мотивом или асоцијацијом на неку туристичку атракцију и симболе Kуршумлије. Нови лого – натпис буди радозналост и позива на авантуру кроз Kуршумлију.

Коментара: 0


#   Куршумлија   награда  сувенир  Туристичка организација Куршумлије  Изложба сувенира
@
[ Додај коментар ]