Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Чувајте се црвеног Пунта!

rssBookmark and Share

Врање 25.07.2014. ОК Радио

Саобраћајна полиција у Врању почела је контролу саобраћаја цивилним аутомобилима, па је тако у четвртак црвени Фиат пунто радаром контролисао брзине возила у улици Париске комуне.

Чувајте се црвеног Пунта!

Попут игре „мачке и миша“ саобраћајци су се досетили да се камуфлирају како би оне који праве саобраћајне прекршаје што лакше „ухватили на делу“.

Црвени Фиат пунто био је у четвртак паркиран у Париске комуне, преко пута Лукоилове бензинске пумпе и из њега је саобраћајац снимао брзину возила која су се кретала из правца Ледених стена према излазу из Врања.

Други саобраћајни полицајац стајао је преко пута као „запета пушка“, спреман да заустави и казни возача који је прекорачио брзину, на знак свог колеге из Пунта.

Како смо сазнали у саобраћајној полицији, овакав, како многи возачи кажу, „подмукао“ начин рада саобраћајне полиције недавно је уведен и трајаће док траје и туристичка сезона.

– Само у четвртак судији за прекршаје приведено је више од 20 возача, углавном странаца, који су направили тежи прекршај на магистралном путу код Врања.

Реч је углавном о претицању колоне, затим претицању преко пуне линије и прекорачењу брзине.

Они из Европске уније нису навикли да иду код судије, али пошто ми још увек немамо усклађен закон са европским, возаче водимо код судије који им на лицу места одреди казну – каже наш саговорник из саобраћајне полиције.

Саобраћајна полиција је од недавно не само у Врању, већ широм Србије, почела са појачаном контролом свих учесника у саобраћају.

Како је саопштено, контрола ће бити усмерена на откривање тежих саобраћајних прекршаја, пре свега прекорачењу брзине и непрописног претицања.

На аутопуту су и аутомобили пресретачи који контролишу понашање возача на местима где је дозвољена брзина и до 120 километара на сат.


 


#   Врање   полиција   саобраћај   контрола   саобраћајна полиција   пресретачи
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима