Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Да се најежиш: Цео град због магле као у хорор филму

rssBookmark and Share

Врање 15.12.2014. Јужна Србија Инфо/Бета

Због густе магле у Врању је у понедељак ујутру видљивост смањена на чак 10 до 30 метара.

Да се најежиш: Цео град због магле као у хорор филму

Према подацима Метеоролошке станице у већем делу дана треба рачунати на маглу. У седам часова у понедељак ујутру у Врању су измерена четири степена испод нуле.

У подне ће магла да се подигне када гране сунце и тада треба очекивати пораст температуре, али магле ће опет бити у вечерњим сатима, преноси ОК радио.

Шеф Метеоролошке станице у Врању Драгиша Станковић изјавио је да магла, поред тога што смањује видљивост, смањује и температуру ваздуха, што може изазвати и поледицу на асфалту, па се на свим путевима у Пчињском округу препоручује опрезна вожња.

"Већ неколико дана имамо појаву магле која постепено слаби око поднева, ишчезне на сат-два, па се поново јави у вечерњим часовима, али синоћ се на Врање и дуж тока Јужне Мораве спустила изузетно густа магла каква се не појављује често, а видљивост је толико била смањена да се приликом градске вожње нису разазнавала скретања", казао је Станковић. 

Станковић је навео да не може да се прогнозира колико ће потрајати магла, која се над Врањем последњих неколико дана подиже само око поднева. 

Под густом маглом је и аутопут Ниш-Скопље од Грделичке клисуре до Прешева.


#   Врање   Прешево   магла   Драгиша Станковић   густа магла   ОК Радио
@okradio_rs @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима