Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ђавоља варош очекује долазак више хиљада туриста

rssBookmark and Share

Ђавоља Варош 30.04.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Током предстојећих првомајских празника споменик природе Ђавоља варош, који се налази на југу Србије, посетиће више хиљада туриста из свих крајева наше земље и иностранства , казао је за Танјугу директор Пролом бање Златко Вељовић.

Ђавоља варош очекује долазак више хиљада туриста

Од како је Ђавоља варош, која се налази на огранцима планине Радан, номинована за светско чудо природе првомајски уранци на овом локалитету постали су традиција која сваке године окупља све више домаћих и страних туриста из свих крајева европе који долазе организовано преко агенција.

С обзиром да због велике посете хотел ''Радан'' у Пролом бањи није у могућности да прими све туристе који ће међународни празник рада провести у Ђавољој вароши они ће боравити под шаторима у близини камених фигура.

Велики пажњу туриста који долазе на уранак привлаче и два извора воде чудних својства. Ђавоља вода, која се налази у непосредној близини земљаних пирамида у Ђавољој јарузи, која је хладна са чудним укусом и мирисом и екстремно кисели извор са високом минерализацијом.

Споменик природе Ђавоља Варош је само током прошле године посетило 50.000 туриста.

Директор предузећа АД ''Планинка'' које газдује локалитетом Ђавоља Варош Радован Раичевић каже да је у припреми за нову сезону уложено више од милион евра.


#   Ђавоља Варош   Радован Раичевић   Празник рада
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима