Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Деца са југа Србије у Словенији

rssBookmark and Share

Бујановац 26.11.2010. Извор: Б92

Љубљана -- У Словенији гостује група ђака из општина Прешево, Бујановац и Медвеђа са позоришном представом "Ти и ја смо ми".

Гостовање ђака српске, ромске и албанске националности је организовало Министарство спољних послова заједно са Министарством за одбрану Словеније.

Оба организатора су желела да реализацијом овог пројекта покажу пример суживота и сарадње међу припадницима различитих националности, посебно јер се у овом случају ради о младима.

Ђаке, који се у Словенији представљају позоришном представом "Ти и ја смо ми" је, у четвртак у Љубљани, примио словеначки амбасадор, Митја Штрукељ, координатор за западни Баклан.

На пријему који је организовао ђацима из Србије, Штрукељ им се захвалио за важан значај који има њихова посета Словенији, а нарочито за њихову представу која показује да су људи свуда једнаки и да треба да гледају сличности, а не разлике.

Представа "Ти и ја смо ми" је први пут приказана пре годину дана у Београду и била је део образовног програма који је учесницима омогућио да, кроз игру и дружење, развијају разумевање и толеранцију према другим културама.

У Словенији ће представа бити приказана два пута, први пут у четвртак у центру Љубљане, у гимназији Ледина, а друга ће бити одржана у петак, 26. новемра у љубљанској гимназији Вић.


#   Бујановац   деца   Министарство спољних послова
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима