Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Deca sa juga Srbije u Sloveniji

rssBookmark and Share

Bujanovac 26.11.2010. Izvor: B92

Ljubljana -- U Sloveniji gostuje grupa đaka iz opština Preševo, Bujanovac i Medveđa sa pozorišnom predstavom "Ti i ja smo mi".

Gostovanje đaka srpske, romske i albanske nacionalnosti je organizovalo Ministarstvo spoljnih poslova zajedno sa Ministarstvom za odbranu Slovenije.

Oba organizatora su želela da realizacijom ovog projekta pokažu primer suživota i saradnje među pripadnicima različitih nacionalnosti, posebno jer se u ovom slučaju radi o mladima.

Đake, koji se u Sloveniji predstavljaju pozorišnom predstavom "Ti i ja smo mi" je, u četvrtak u Ljubljani, primio slovenački ambasador, Mitja Štrukelj, koordinator za zapadni Baklan.

Na prijemu koji je organizovao đacima iz Srbije, Štrukelj im se zahvalio za važan značaj koji ima njihova poseta Sloveniji, a naročito za njihovu predstavu koja pokazuje da su ljudi svuda jednaki i da treba da gledaju sličnosti, a ne razlike.

Predstava "Ti i ja smo mi" je prvi put prikazana pre godinu dana u Beogradu i bila je deo obrazovnog programa koji je učesnicima omogućio da, kroz igru i druženje, razvijaju razumevanje i toleranciju prema drugim kulturama.

U Sloveniji će predstava biti prikazana dva puta, prvi put u četvrtak u centru Ljubljane, u gimnaziji Ledina, a druga će biti održana u petak, 26. novemra u ljubljanskoj gimnaziji Vić.


#   Bujanovac   deca   Ministarstvo spoljnih poslova
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima