Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Драма у Куршумлији

rssBookmark and Share

18.03.2011. Бета

Лекари хитне службе куршумлијског Дома здравља, уз помоћ екипе Одсека за ванредне ситуације полиције, успели су да дођу до пацијенткиње у удаљеном планинском селу Трпезе, након акције спашавања која је трајала готово 24 сата.

Драма у Куршумлији

Директорка Дома здравља у Куршумлији Љиљана Арсенијевић рекла је да је пацијенткиња Милева Павићевић (52) била у веома лошем здравственом стању, због чега јој је указана лекарска помоћ а затим је пребачена у стационар Дома здравља.

"Иако је било веома ризично за лекаре, полицајце и ватрогасце, јер је водена бујица однела пут и приступ пацијенткињи је био веома отежан, они су крајњим напорима успели да дођу до оболеле и немоћне особе", рекла је Арсенијевић.

Село Трпеза удаљено је од Куршумлије 44 километра.

Отац Љиљане Арсенијевић позвао је јуче телефоном хитну службу медицинске помоћи али њени радници нису могли да стигну до тог планинског села јер је пут био поплављен великом количином воде која се излила из потока након наглог отапања снега.

У току дана акцији су се прикључили и ватрогасне екипе али ни оне нису успеле да стигну до куће пацијенткиње.

Припадници Одсека за ванредне ситуације полиције из Куршумлије у току ноћи су препешачили воду и успели да се кроз блато пробију до куће, у којој су болесној жени пружили прву медицинску помоћ.

Пацијенткињу су пренели натраг преко воде до аутомобила којим је пребачена у Куршумлију, чиме је акција спашавања успешно окончана.



#   Љиљана Арсенијевић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима