Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Француски амбасадор у посети Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 13.12.2010.

Новоименовани амбасадор Француске Франсоа Гзавије Денио боравио је у првој званичној посети Нишу. Ниш је први град у земљи који је, на захтев Амбасаде Француске, званично угостио новог амбасадора Француске.

Француски амбасадор у посети Нишу

Градоначелник Ниша Милош Симоновић разговарао је са амбасадором Француске Франсоа Гзавије Дениом о унапређењу привредне и културне сарадње. Долазак француских компанија доказ је да Ниш има изузетну сарадњу са представницима те земље , рекао је градоначелник Симоновић. Он је том приликом потврдио да је француска компанија Сажем и званично поднела апликацију за коришћење субвенција за реализацију планиране инвестиције. Град Ниш ће испунити све неопходне услове и пружити потпуну логистику француској компанији као што је то био случај са компанијама Јура и Дајтек, поручио је Симоновић и изнео очекивање да ће изградња још једне нове фабрике, компаније Сажем, почети марта наредне године.

Амбасадор Француске Франсоа Гзавије Денио потврдио је да Град Ниш има велики привредни и људски потенцијал и да ће, између осталог, из тих разлога компанија Сажем своје пословање развијати и у Нишу. Амбасадор Денио посебно је захвалио градоначелнику Ниша што се и културни и привредни пројекти у Нишу реализују планираном динамиком уз развој свих потенцијала.

 


#   Ниш   Милош Симоновић   Француска   амбасадор
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима