Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Francuski ambasador u poseti Nišu

rssBookmark and Share

Niš 13.12.2010.

Novoimenovani ambasador Francuske Fransoa Gzavije Denio boravio je u prvoj zvaničnoj poseti Nišu. Niš je prvi grad u zemlji koji je, na zahtev Ambasade Francuske, zvanično ugostio novog ambasadora Francuske.

Francuski ambasador u poseti Nišu

Gradonačelnik Niša Miloš Simonović razgovarao je sa ambasadorom Francuske Fransoa Gzavije Deniom o unapređenju privredne i kulturne saradnje. Dolazak francuskih kompanija dokaz je da Niš ima izuzetnu saradnju sa predstavnicima te zemlje , rekao je gradonačelnik Simonović. On je tom prilikom potvrdio da je francuska kompanija Sažem i zvanično podnela aplikaciju za korišćenje subvencija za realizaciju planirane investicije. Grad Niš će ispuniti sve neophodne uslove i pružiti potpunu logistiku francuskoj kompaniji kao što je to bio slučaj sa kompanijama Jura i Dajtek, poručio je Simonović i izneo očekivanje da će izgradnja još jedne nove fabrike, kompanije Sažem, početi marta naredne godine.

Ambasador Francuske Fransoa Gzavije Denio potvrdio je da Grad Niš ima veliki privredni i ljudski potencijal i da će, između ostalog, iz tih razloga kompanija Sažem svoje poslovanje razvijati i u Nišu. Ambasador Denio posebno je zahvalio gradonačelniku Niša što se i kulturni i privredni projekti u Nišu realizuju planiranom dinamikom uz razvoj svih potencijala.

 


#   Niš   Miloš Simonović   Francuska   ambasador
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima