Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Град ниш увео систем управљања амбалажним отпадом

rssBookmark and Share

Ниш 21.10.2010. ТАНЈУГ

Ниш је први град у Србији у којем је амбалажни отпад ове године почео системски да се рециклира кроз акцију "Вашу амбалажу у рециклажу", саопштио је данас "Секопак", који је омогућио увођење система.

Град ниш увео систем управљања амбалажним отпадом
Организација "Секопак", коју су српски привредници основали ради бољег управљања амбалажним отпадом, потписала је сличне уговоре и са Лесковцем, Чачком, Крагујевцем, Суботицом , Сомбором и Јагодином, као и са општином Горњи Милановац и комуналним предузећима која ће деловати на територији тих градова и општина. До краја године у плану је да се у систем укључе и Нови Сад, Панчево, Вршац и Ужице.

Велики део бизнис зоне Ниша, 21 ресторан и кафић као и 59 других привредних субјеката, пријавило се за увођење система за рециклажу - на месту настајања отпада. Представници "Секопака" склопили су почетком ове године Уговор о успостављању новог система за управљање свим врстама амбалажног отпада са Градом Ниш и ЈКП Медијана.

Потписници су се обавезали на увођење примарног разврставања свих врста амбалажног отпада - пластике, папира, картона, стакла, дрвета и свих метала, од стране грађана, индустрије и комерцијалног сектора.



#   Ниш   град   Нови Сад
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима