Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad niš uveo sistem upravljanja ambalažnim otpadom

rssBookmark and Share

Niš 21.10.2010. TANJUG

Niš je prvi grad u Srbiji u kojem je ambalažni otpad ove godine počeo sistemski da se reciklira kroz akciju "Vašu ambalažu u reciklažu", saopštio je danas "Sekopak", koji je omogućio uvođenje sistema.

Grad niš uveo sistem upravljanja ambalažnim otpadom
Organizacija "Sekopak", koju su srpski privrednici osnovali radi boljeg upravljanja ambalažnim otpadom, potpisala je slične ugovore i sa Leskovcem, Čačkom, Kragujevcem, Suboticom , Somborom i Jagodinom, kao i sa opštinom Gornji Milanovac i komunalnim preduzećima koja će delovati na teritoriji tih gradova i opština. Do kraja godine u planu je da se u sistem uključe i Novi Sad, Pančevo, Vršac i Užice.

Veliki deo biznis zone Niša, 21 restoran i kafić kao i 59 drugih privrednih subjekata, prijavilo se za uvođenje sistema za reciklažu - na mestu nastajanja otpada. Predstavnici "Sekopaka" sklopili su početkom ove godine Ugovor o uspostavljanju novog sistema za upravljanje svim vrstama ambalažnog otpada sa Gradom Niš i JKP Medijana.

Potpisnici su se obavezali na uvođenje primarnog razvrstavanja svih vrsta ambalažnog otpada - plastike, papira, kartona, stakla, drveta i svih metala, od strane građana, industrije i komercijalnog sektora.



#   Niš   grad   Novi Sad
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima