Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Граду Нишу Сертификат за унапређење функције управљања људским ресурсима

rssBookmark and Share

Ниш 08.12.2017. Јужна Србија Инфо

Граду Нишу додељен је сертификат за успешно усвајање Пакета подршке за унапређење функције управљања људским ресурсима у локалној самоуправи. У име Града Ниша сертификат је примила в.д. заменика начелника Градске управе Катарина Митровски на завршној конференцији пројекта “Управљање људским ресурсима у локалној самоуправи” у Београду.

Граду Нишу Сертификат за унапређење функције управљања људским ресурсима

Овај пројекат, који је спроведен уз финансијску подршку Савета Европе и Европске уније, имплементирао је Савет Европе у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе и Сталном конференцијом градова и општина.

Општи циљ пројекта је побољшање делотворности и административних капацитета јединица локалне самоуправе кроз успостављање професионалног система обуке и унапређења функције управљања људским ресурсима ради већег степена ефикасности и задовољства грађања радом локалних самоуправа.

Имајући у виду да је реформа јавне управе усмерена на повећање степена ефикасности јавне управе и задовољства грађана радом локалних самоуправа, овај пројекат је успоставио оквир за систематизовано и ефикасно управљање људским ресурсима у локалној администрацији.

У оквиру пројекта одржане су обуке и е-обуке из области стручног усавршавања и управљања људским ресурсима, израђено је више од 30 модела аката за ефикаснију и квалитетнију примену у пракси и пружена је консултанстка подршка приликом успостављања функција управљања људским ресурсима у локалним самоуправама.

Мотив Града Ниша за учешће у овом пројекту је тенденција да постане добра управа по мери грађана, која је оријентисана на пружање брзих и ефикасних услуга. Такође, промене у регулативама налажу унапређење рада локалних самоуправа у домену управљања људским ресурсима. Град Ниш је једна од 20 пилот јединица локалних самоуправа које су учествовале у овом пројекту.


#   Ниш   сертификат   Савет Европе   људски ресурси   Катарина Митровски
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима