Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Gradu Nišu Sertifikat za unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima

rssBookmark and Share

Niš 08.12.2017. Južna Srbija Info

Gradu Nišu dodeljen je sertifikat za uspešno usvajanje Paketa podrške za unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi. U ime Grada Niša sertifikat je primila v.d. zamenika načelnika Gradske uprave Katarina Mitrovski na završnoj konferenciji projekta “Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi” u Beogradu.

Gradu Nišu Sertifikat za unapređenje funkcije upravljanja ljudskim resursima

Ovaj projekat, koji je sproveden uz finansijsku podršku Saveta Evrope i Evropske unije, implementirao je Savet Evrope u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Stalnom konferencijom gradova i opština.

Opšti cilj projekta je poboljšanje delotvornosti i administrativnih kapaciteta jedinica lokalne samouprave kroz uspostavljanje profesionalnog sistema obuke i unapređenja funkcije upravljanja ljudskim resursima radi većeg stepena efikasnosti i zadovoljstva građanja radom lokalnih samouprava.

Imajući u vidu da je reforma javne uprave usmerena na povećanje stepena efikasnosti javne uprave i zadovoljstva građana radom lokalnih samouprava, ovaj projekat je uspostavio okvir za sistematizovano i efikasno upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj administraciji.

U okviru projekta održane su obuke i e-obuke iz oblasti stručnog usavršavanja i upravljanja ljudskim resursima, izrađeno je više od 30 modela akata za efikasniju i kvalitetniju primenu u praksi i pružena je konsultanstka podrška prilikom uspostavljanja funkcija upravljanja ljudskim resursima u lokalnim samoupravama.

Motiv Grada Niša za učešće u ovom projektu je tendencija da postane dobra uprava po meri građana, koja je orijentisana na pružanje brzih i efikasnih usluga. Takođe, promene u regulativama nalažu unapređenje rada lokalnih samouprava u domenu upravljanja ljudskim resursima. Grad Niš je jedna od 20 pilot jedinica lokalnih samouprava koje su učestvovale u ovom projektu.


#   Niš   sertifikat   Savet Evrope   ljudski resursi   Katarina Mitrovski
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima