Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градина: Седео на пола милиона норвешких круна

rssBookmark and Share

Градина 28.11.2023. Јужна Србија Инфо

Цариници су на граничном прелазу Градина, у сарадњи са полицијом, открили преко 550.000 норвешких круна и 750 евра скривених у унутрашњости једног аутобуског седишта и одећи путника који је седео на њему.

Градина: Седео на пола милиона норвешких круна

Прекршај је откривен када је на излазну страну граничног прелаза за контролу пристигао аутобус страних регистарских ознака, који је саобраћао из Србије ка Турској. 

На уобичајено питање цариника, путници и двојица возача су рекли да немају ништа за пријављивање и да са собом носе само лични пртљаг. 

Међутим, приликом детаљног прегледа аутобуса, цариници су у сунђеру испод седалног дела једног од седишта, пронашли кесу са три коверте пуне новца. 

Утврђено је да се и унутрашњости седишта крије укупно 330.000 норвешких круна, док су код путника који је седео на поменутом седишту пронађене још две коверте са укупно 220.000 норвешких круна и још 750 евра у џепу панталона. 

Од укупно 550.000 круна и 750 евра, што је износ од 47.500 евра, путнику је враћена противвредност дозвољених 10.000 евра, док је преостала сума задржана до окончања поступка пред надлежним судом. 


#   Градина   царина   кријумчарење   шведске круне
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима